Изненада на финала в Дубай: Бенчич надделя над Квитова и грабна трофея

от в 18:47 на 23.02.2019
Калоян Пламенов

Белинда Бенчич триумфира на турнира в Дубай и по този начин завоюва трета титла в своята кариера. Тя надделя на финала над Петра Квитова след 6:3, 1:6, 6:2 за около два часа игра, а това е и първи неин успех над чехкинята.

Преди това двете се бяха срещнали три пъти и младата швейцарка дори нямаше спечелен сет срещу далеч по-опитната тенисистка. Това е и първа титла за Бенчич през тази календарна година и по този начин тя започва чудесно сезона. 

Швейцарката премина през Луси Храдечка, Щефани Фьогел, Арина Сабаленка, Симона Халеп и Елина Свитолина преди днешния финал от надпреварата. 

Освен това тя е и втората швейцарка с трофей в историята на този турнир, след като преди цели 18 години Мартин Хингис грабна титлата в Дубай.

В първия сет Бенчич започна далеч по-уверено и с пробиви в първия и петия гейм дръпна с 4:1 гейма аванс в резултата. Квитова върна един от пробивите, но бе пробита отново в последния девети гейм.

Във втория сет обаче чехкинята показа какво може и с три пробива - в първия, третия и седмия гейм стигна до категоричния успех и прати мача в трети и решителен сет. В него обаче Бенчич проби в третия и седмия гейм, а освен това си взе и всичките подавания. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненада на финала в Дубай: Бенчич надделя над Квитова и грабна трофея Калоян Пламенов
Теми:  
белинда бенчич | петра квитова | тенис турнир в дубай - жени

Коментари





Следвайте ни в Facebook