Изненада още на старта! „Щастлив губещ“ отстрани Басилашвили в София

от в 14:04 на 09.11.2020
Димитър Беловски

Поставеният под №7 в основната схема на турнира в София Николоз Басилашвили отпадна още в първия кръг. Грузинецът отстъпи на „щастливия губещ“ Марк-Андреа Хюслер – 6:1, 4:6, 7:6(6).

Басилашвили, който беше явен фаворит в срещата, допусна изненадващ развой в първия сет. Хюслер проби за 3:1, а след това и за 5:1, за да може лесно да спечели първата част на двубоя.

Грузинският тенисист вдигна нивото на игра във втория сет и не позволи на швейцареца да вземе преимуществото, което имаше в първия. Така в десетия гейм дойде и разковничето на сета, след като Басилашвили дръпна с 0:40 и проби при втората си възможност за 4:6, което означаваше, че двубоят ще трябва да се реши в трети сет.

Последната част на мача отново бе оспорвана. Хюслер имаше прекрасната възможност да пробие в деветия гейм и да сервира за спечелването на двубоя, но грузинецът не позволи това да се случи. Малко по-късно швейцарецът показа характер и отрази два мачбола в дванайсетия гейм и вкара мача в решителен тайбрек. Там 24-годишният „щастлив губещ“ показа невероятна воля и се наложи над по-именития си съперник след 8:6 точки.

В следващия кръг той ще се изправи срещу Мартон Фучович или Яник Синер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненада още на старта! „Щастлив губещ“ отстрани Басилашвили в София Димитър Беловски
Теми:  
sofia open | арена армеец | николоз басилашвили | софия

Коментари





Следвайте ни в Facebook