Изненада в Буенос Айрес: Световният №101 повали третия поставен и е 1/2-финалист!

от в 01:17 на 18.02.2023
Мартин Петков

Лоренцо Музети несъмнено бива сочен като един от най-добрите състезатели на клей в Тура, което не е случайно, предвид факта че именно на землена настилка италианецът направи първите си крачки при професионалистите. Поредното доказателство за фаворизирането на червените кортове от страна на Музети беше решението на световния номер 20 през настоящия месец да се отправи към Южна Америка, където да се включи на поредица от надпревари на клей.

Първото състезание в календара за полуфиналиста от Sofia Open беше АТР 250 турнира в Буенос Айрес, където той беше трети поставен в схемата и откри победоносно кампанията си, ала през днешния ден разочарова и квалификантът Хуан Пабло Варияс, който вече елиминира Доминик Тийм, взе нов елитен скалп в аржентинската столица, надигравайки един от фаворитите за отличието - 6:4 6:4. По този начин световният номер 101 подпечата класирането си за полуфиналната фаза в надпреварата и в спор за място на финала ще срещне Камерън Нори.

Още от самото начало на двубоя перуанецът ясно показа, че е готов да влезе в битка с фаворита при размените от дъното на корта, където нагледно се чувстваше по-уверен в способностите си и скоропостижно си осигури предимство от пробив. Оттам насетне Варияс сервираше безупречно, като неточностите в играта му изцяло отсъстваха и той записа откриващия сет срещу името си.

На старта на втората част крахът в представянето на италианеца придоби съвсем различни размери и той инкасира ранен пробив, при което аутсайдерът вече докосваше гръмкия успех. Музети все пак не се предаде без битка и възстанови паритета, предизвиквайки серия от брейкове, от която в крайна сметка двамата излязоха "сухи" при резултат 3:3. Впоследствие световният номер 20 спечели сервиса си и за пръв път в сета излезе напред, ала само за да станем свидетели броени минути по-късно на поредния спад в равнището му, който беше отлично експлоатиран от страна на перуанеца и той реализира късен пробив в деветия гейм, донесъл му една от най-добрите победи в неговата кариера досега.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненада в Буенос Айрес: Световният №101 повали третия поставен и е 1/2-финалист! Мартин Петков
Теми:  
atp | буенос айрес | лоренцо музети

Коментари





Следвайте ни в Facebook