Изненада в Мароко: Световната номер 85 завоюва дебютната си WTA титла в кариерата

от в 21:22 на 21.05.2022
Калоян Соколов

Мартина Тревизан направи сериозно впечатление през 2020-а година, когато изненадващо достигна до четвъртфиналите на Ролан Гарос, тръгвайки от квалификациите. Впоследствие италианката не можа да затвърди добрите си изяви в следващите си турнири, но през тази седмица отново напомни за страхотните си качества при играта на червени кортове и спечели първата си WTA титла в кариерата. Това се случи на надпреварата в мароканската столица Рабат, където световната номер 85 надделя над американката Клеър Лиу с убедителното 6:2 6:1. Лиу спечели само преди дни трофея на надпреварата от категорията WTA 125 в Париж, но днес нямаше шансове да се противопостави и триумфът заслужено беше за Тревизан.

Срещата изобщо не предполагаше подобен развой, тъй като американката поведе с 2:1 и имаше няколко възможности да се откъсне напред с пробив, само че изведнъж нейната опонентка заигра на практика безгрешно и влезе в серия от пет поредни взети гейма, с което си осигури спечелването на първата част.

Събитията до голяма степен се повториха във втория сет, където началото също беше равностойно, ала бързо Тревизан установи контрол над събитията на корта и заслужено се поздрави с най-ценната победа в своята кариера.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Изненада в Мароко: Световната номер 85 завоюва дебютната си WTA титла в кариерата Калоян Соколов
Теми:  
wta | клеър лиу | мартина тревизан | рабат

Коментари





Следвайте ни в Facebook