Изненада в Париж: Сензацията от US Open обърна шампиона от Синсинати на старта!

от в 18:34 на 01.11.2022
Мартин Петков

Борна Чорич се сблъска с редица контузии, принудили го неколкократно да се подложи на операции, в последните сезони, но хърватинът показа желязната си воля и направи възможен своя тенис ренесанс, след като от позицията на световен номер 152 триумфира с Мастърс 1000 титлата в Синсинати. Балканецът през миналата седмица на надпреварата във Виена достигна полуфиналите, надигравайки последователно Стефанос Циципас и Хуберт Хуркач, преди днес да открие кампанията си на заключителния турнир в календара си за тазгодишния тенис сезон - "хилядарката" в Париж.

Жребият за състезанието в зала "Берси" противопостави Чорич срещу сензацията от US Open и домакински представител Корентен Муте, който наскоро нашумя у нас с гаменските си прояви спрямо родния ни талант Адриан Андреев. Шампионът от Синсинати категорично биваше определян за фаворит в днешния сблъсък, но умората от натрупаните мачове в последните месеци оказа своето негативно влияние върху световния номер 26, от което французинът се възползва по перфектен начин, за да сътвори обрат, поздравявайки се с изненадващ успех, дошъл за близо три часа на корта, на старта в надпреварата - 3:6 6:3 6:4. Квалификантът вече е част от втория етап на турнира във френската столица и ще срещне 12-ия поставен в схемата - Камерън Нори.

В началото на двубоя Чорич използваше прекомерна агресия в случаите си на ретур, като впоследствие при разиграванията търсеше бърза развръзка на събитията с печеливш удар. Левичарят далеч не впечатляваше с увереност, когато му се наложи да сервира и често първите му подавания не намериха очертанията на корта, докато хърватинът нито за момент не се поколеба в действията си и реализира единствения пробив в сета, откривайки сметката си в срещата.

Във втората част статуквото балканецът да определя темпото на игра наглед се запази и той провеждаше уверено акциите си в атакуващ план, като си осигури брейкбол. Припряност в желанието на Чорич да излезе напред в сета предизвика куп неточности от ракетата му и станахме свидетели на неочакван развой, след като грешките за балканеца се превърнаха в тенденция и световният номер 64 не се поколеба да възстанови равенството в отделните сетове.

Решителната част представляваше същинска битка за всяка точка на корта, при което зрителите по трибуните се наслаждаваха на редица първокласни изпълнения, които въпреки всичко често завършваха в полза на сервиращия. Равновесието на силите се виждаше във всеки един аспект, както игрово, така и статистически, преди в деветия гейм шампионът от Синсинати да допусне нов спад в представянето, а Муте това и чакаше, за да реализира ключов пробив, посредством който сложи точка на спора, поднасяйки сензация.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненада в Париж: Сензацията от US Open обърна шампиона от Синсинати на старта! Мартин Петков
Теми:  
atp | борна чорич | корентен муте | париж | Париж - Берси

Коментари





Следвайте ни в Facebook