Изненада в Рим: Конта победи Бертенс и е на финал

от в 16:10 на 18.05.2019
Калоян Пламенов

Британката Джоана Конта е сензационна финалистка на турнира в Рим, след като в първия 1/2-финал за днешния ден тя надделя над фаворитката Кики Бертенс след 5:7, 7:5, 6:2 за 2 часа и 50 минути игра.

Това е първи финал на британската тенисистка в турнира, а освен това тя затвърди впечатленията, че напоследък се намира в доста добра форма. Срещата бе пета между двете, като Конта вече има три победи над Бертенс.

Тя ще срещне на финала победителката от другия 1/2-финален мач, който съпоставя Каролина Плишкова и приятната изненада в турнира Мария Сакари. 

В първия сет Бертенс поведе с пробив в четвъртия гейм и 3:1 гейма в своя полза, но допусна моментално връщане на пробива. Британката проби за 5:4 и сервираше за сета, но вместо да си спечели най-важното подаване в частта тя допусна рибрейк и след това бе пробита отново.

Това обааче не я пречупи и с ключов пробив в единадесетия гейм на втория сет прати мача в трети и решителен сет в който се представи повече от убедително и след пробиви в третия и седмия гейм стигна до успеха. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненада в Рим: Конта победи Бертенс и е на финал Калоян Пламенов
Теми:  
джоана конта | кики бертенс | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook