Изненада в София: Световният №95 елиминира втория поставен още в първия му мач!

от в 18:20 на 29.09.2022
Мирела Николова

Пабло Кареньо Буста направи силен сезон на твърди кортове в Северна Америка, след като триумфира с титлата на Мастърса в Монреал, а впоследствие достигна до осминафиналната фаза на Откритото първенство на САЩ. През днешния ден обаче испанецът бе далеч от показаното ниво по време на "американското турне" и отстъпи още в първия си двубой на АТР 250 турнира в София срещу световния №95 Марк-Андреа Хюслер, който демонстрира изключително вдъхновена игра и успя да надделее, оформяйки крайното 6:3 3:6 6:2, а в следващия кръг ще го очаква мач срещу Камил Майхржак, който по-рано днес елиминира осмия поставен Оскар Оте.

В откриващия сет швейцарецът изцяло налагаше своето темпо на игра, реализирайки уинъри от всяка точка на корта. Същевременно броят на непредизвиканите му грешки бе сведен до минимум, което му позволи да осъществи ранен пробив още в четвъртия гейм, а впоследствие и да затвърди за 4:1. Испанецът не успяваше да намери отговор на перфектно изградените атаки на своя опонент и не след дълго Хюслер поведе в отделните части.

Вторият сет стартира далеч по-равностойно, като двамата състезатели бяха безпогрешни от сервис линията и паритетът остана непокътнат до 3:3. Тогава световният №95 достигна до възможност за пробив след няколко грешки на съперника, но тогава Буста повиши значително нивото си и се спаси от инкасиране на късен пробив, а впоследствие на свой ред реализира такъв, за да си подсигури изиграването на трета решителна част.

Във финалния сет Хюслер възвърна нивото си, демонстрирано в началото на двубоя, и отново световният №14 не съумяваше да се противопостави на офанзвивните действия на противника. В хода на частта швейцарецът осъществи 18 печеливши удара срещу нито една грешка, благодарение на което спечели последните четири гейма в мача и се поздрави с крайната победа.

Източник снимка: Lap.bg


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненада в София: Световният №95 елиминира втория поставен още в първия му мач! Мирела Николова
Теми:  
atp | Sofia Open 2022 | Обзори | пабло кареньо буста

Коментари





Следвайте ни в Facebook