Изненадата е факт: Рубльов е аут след загуба в три сета от Томи Пол

от в 08:17 на 12.10.2021
Валери Андреев

Световният номер 5 претърпя тежко поражение от Томи Пол в равностоен двубой. Двамата изиграха динамичен мач в пустинята на Калифорния, а в крайна сметка местният любимец, окуражаван силно от публиката в Америка, успя да запише престижна първа победа над този си опонент факт, станала факт след 6:4 3:6 7:5.

Двубой бе изключително равностоен в първите две части, като първата отиде в полза на американеца Пол, докато втората - в сметката на световния номер 5. Равностойната игра личеше и по всички показатели, като след края на откриващите два сета те бяха почти сходни за двамата състезатели. Двамата не успяваха да намерят перфектната формула на свое подаване и в двата сета допуснаха общо 3 пробива, като в първия това прерасна в 6:4 за Пол, докато във втория след рано натрупан аванс Андрей успя да затвори частта с 6:3.

Третият сет започна трудно за американеца, който трябваше от първото си подаване да спасява брейкболи, но за разлика от втората част, този път оцеля. Последваха рутинни геймове за двамата до 2:2, а впоследствие преди 3:3, всеки от тях отрази брейкшаносве за опонента си. Последва силен гейм за Пол, взет на нула, а добрата му игра в тези минути се затвърди и с пробив, даващ му правото да сервира за срещата при 5:3.

За негово съжаление обаче, световният №5 успя да се събере и отразявайки мачбол, все пак се задържа в мача, ала това беше за кратко, защото след 5:5 Рубльов съумя да вземе едва две точки, с което и след 5:7 загуби срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненадата е факт: Рубльов е аут след загуба в три сета от Томи Пол Валери Андреев
Теми:  
андрей рубльов | индиан уелс | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook