Изненадата е факт: Сакари извърли фаворитката Сабаленка и оформи 1/2-финалите в Мексико

от в 10:27 на 16.11.2021
Владислав Риждов

Мария Сакари си извоюва мястото на полуфиналите на Мастърса в Гуадалахара. Гъркинята спечели решителния сблъсък с Арина Сабаленка и изхвърли поставената под номер едно и основна фаворитка в турнира след 7:6(1) (6)6:7 6:3 в мач, който продължи близо три часа. Сакари се бори до последно и съумя да надделее над крайно неубедителната Сабаленка, въпреки че изоставаше с пробиви в първия и третия сет.

Срещата започна с размяна на брейкове между двете състезателки, преди световната №2 да вземе инициативата. Сабаленка на два пъти имаше възможности да се откъсне в резултата при сервис на Сакари, но не успя да материализира шансовете си и паритетът продължи да бъде налице. Третият опит обаче се оказа успешен за фаворитката, след като тя пречупи опонентката си и поведе комфортно с 5:3. Сервирайки за сета Сабаленка изигра кошмарен гейм, който върна съперничката й обратно в битката. В последвалия тайбрек световната №6 бе безгрешна и даде само една точка на беларускинята, доближавайки се на сет от класирането напред.

Вторият сет също бе равностоен, като в първите пет гейма нито една от двете не достигна до точки за брейк. След това отново Сабаленка бе по-активната на корта и поведе с 5:3. Както и в първата част, фаворитката не успя да запази водачеството си и позволи на Сакари да изравни резултата, за да се стигне до нов тайбрек. В него съперничките се движеха точка за точка, а в самия му край Сабаленка изигра две солидни точки, запазвайки надеждите си за 1/2-финал живи.

Решителната част стартира наглед по план за световната №2. Сабаленка заличи изоставане с пробив, преди самата тя да се добере до такъв и да отвори дистанция от 3:1. Впоследствие обаче топ поставената претърпя крах в представянето си, давайки инициативата на Сакари. Полуфиналистката от Ролан Гарос направи впечатляваща серия, печелейки пет поредни гейма, за да подпечата своето място сред последните четири в надпреварата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненадата е факт: Сакари извърли фаворитката Сабаленка и оформи 1/2-финалите в Мексико Владислав Риждов
Теми:  
wta finals guadalajara | wta финали | Арина Сабаленка | гуадалахара | мария сакари | обзор

Коментари





Следвайте ни в Facebook