Изненадата е факт: Световният №163 изхвърли Циципас на четвъртфиналите в Марсилия!

от в 21:45 на 18.02.2022
Мирела Николова

Роман Сафиулин прикова погледите към себе си в началото на настоящия сезон, след като на ATP Cup изненада всички с отличното си представяне като втора ракета на отбора на Русия. През днешния ден обаче той постигна най-голямата победа в кариерата си, след като сломи топ поставения на АТР 250 турнира в Марсилия Стефанос Циципас, при това в последователни сетове - 6:4 6:4. Така световният №163 намери място на своя първи полуфинал на АТР надпревара, където го очаква двубой срещу Феликс Оже-Алиасим или Иля Ивашка.

Още от откриващите минути на срещата руснакът успяваше да устои на темпото, налагано от първия поставен, и паритетът в резултата се запази до 2:2. Тогава обаче Сафиулин постави под напрежение подаването на своя противник и след отлична игра от основната линия се сдоби с три поредни брейкбола, при третия от които Циципас допусна непредизвикана грешка и първият пробив в двубоя стана факт. Великолепното представяне на по-нискоранкирания тенисист продължи и той затвърди брейка си със сервис гейм на нула, а оттам насетне не позволи нито секунда спад в нивото си, за да прибави дебютната част към своя актив.

Във втория сет представителят на Русия продължи да бъде изключително агресивен на ретур, което му носеше редица възможности за реализиране на пробив. Въпреки това Циципас демонстрира страхотна борбеност и спаси цели 9 брейкбола в първите си две подавания, преди да предаде сервиса си при десетия шанс и отново да изостане с ранен пробив. От своя страна, Сафиулин бе непоколебим на начален удар, като до края на срещата не позволи на опонента си дори да се приближи до брейкбол и така се поздрави с крайния успех.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Изненадата е факт: Световният №163 изхвърли Циципас на четвъртфиналите в Марсилия! Мирела Николова
Теми:  
atp | марсилия | Обзори | роман сафиулин | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook