Изненадата е факт: Циципас победи Надал в Мадрид и е на финал срещу Джокович

от в 00:55 на 12.05.2019
Калоян Пламенов

Стефанос Циципас поднесе голямата изненада в Мадрид, след като елиминира на 1/2-финалите Рафаел Надал след 6:4, 2:6, 6:3 за 2 часа и 30 минути игра. Това бе първа победа за гръцкия тенисист над Матадора, като той имаше преди този мач три загуби от три мача срещу него.

Това е втори "Мастърс" финал на сингъл за младока, след като през миналата година той се класира за финала в Торонто. В спор за трофея той ще срещне Новак Джокович, който се справи с Доминик Тийм в първия 1/2-финален мач за деня. В хода на турнира Циципас детронира и действащия шампион Александър Зверев.

До момента Циципас има на сметката си три титли от тура през своята кратка кариера. През миналата година той спечели турнира в Стокхолм на закрито, а през тази година триумфира в Марсилия и Ещорил, като на португалска земя грабна трофея преди седмица и това му беше първа титла на червени кортове.

Надал от своя страна бе абсолютен фаворит за успеха в този мач, но отново се изложи и в крайна сметка продължава да бъде без спечелен трофей от началото на сезона. Нещо, което не му се е случвало от много време насам.

В първия сет двамата с гръцкия младок си размениха по пробив още в началните два гейма, а след това в тилдановия гейм Стефанос проби за 4:3. Последва моментален рибрейк от Рафа, а след това той бе пробит отново. В десетия гейм Стефанос си спечели подаването и поведе със сет.

Вторият сет бе категоричен в полза на испанеца след пробиви в шестия и осмия гейм в негова полза, като по този начин той прати мача в трети решителен сет.

В третия решителен сет Циципас стигна до решаващ пробив в петия гейм, а след това проби още веднъж и в седмия. Матадора обаче не се предаде и в осмия гейм върна един от пробивите, за да запази надеждите си за обрат все още живи. Стефанос проби в последния девети гейм и така спечели мача.

Интересното е, че Циципас е спечелил единствения си мач с Джокович до момента - в Торонто през миналата година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненадата е факт: Циципас победи Надал в Мадрид и е на финал срещу Джокович Калоян Пламенов
Теми:  
рафаел надал | стефанос циципас | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook