Изненадата е налице: Страхотни Григор и Хуркач повалиха вторите поставени в Индиън Уелс!

от в 01:23 на 10.03.2023
Мартин Петков

Григор Димитров имаше отличен старт на новия сезон по време на австралийското турне, откъдето пренесе високото равнище в представянето си и на европейските надпревари, достигайки до полуфинал на силния турнир в Ротердам и до четвъртфинал в Марсилия. В хода на настоящата седмица пък настана време за първата надпревара за годината от сериите Мастърс 1000, провеждаща се в Индиън Уелс, където най-добрият ни тенисист предстои през утрешния ден да открие кампанията си на сингъл срещу Джейсън Кублер, но работните ангажименти за българина в Калифорния не спряха дотук и той обедини сили с шампиона от Марсилия - Хуберт Хуркач, за състезанието в карето.

Това се явява едва втора колаборация между нашето момче и поляка, които през миналия сезон постигнаха една победа и достигнаха осминафиналите на турнира от същата категория в Рим, но жребият в Индиън Уелс им отреди сериозното изпитание на старта на участието си да срещнат трикратните шампиони от Шлема и бивши номер едно Раджийв Рам и Джо Солсбъри. Сблъсъкът ни предостави изключително равностойна битка на корта, продължила час и 23 минути, като специалистите на сингъл по нищо не отстъпваха на един от най-добрите тандеми в света за последните години и в крайна сметка ознаменуваха силното си ниво с блестящ триумф - 7:6(2) 6:4. По този начин Димитров и световният номер 11 се класират за втория етап на турнира, където ще срещнат победителите измежду Рохам Бопана/Матю Ебдън и шампионите от Sofia Open - Рафаел Матос/Давид Вега Ернандес.

Още в началните минути на двубоя ясно си пролича чувството към топката, което притежават Гришо и Хуркач при играта на мрежата, като те достигнаха до ранен брейкбол. Ръката на носителите на трофея от US Open все пак ме трепна и макар впоследствие българо-полското дуо да достигна нови възможности за пробив, то резултатът беше същият като от по-рано в срещата, което беше продиктувано от безпогрешните волета на Рам. С оглед безупречното сервиране на тандема на първата ни ракета и устойчивостта под напрежение на бившите номер едно, логичният изход от ситуацията беше тайбрек, в който вторите поставени в схемата допуснаха две поредни неточности след двойна грешка и смач, забит в мрежата, докато Григор остана докрай убедителен на начален удар и с два неспасяеми сервиса донесе откриващия сет в актива на двойката си.

С настъпването на втората част подаванията на двете карета станаха още по-безкомпромисни с оглед на победителите в разиграванията и така бяхме отведени до първите интригуващи мигове в шестия гейм. Миг на разконцентрация и липса на първи сервис от страна на Хуркач беше напът да се окаже пагубен за тандема с българско участие, но все пак шампионът от Марсилия отрази единствения брейкбол пред съвместните носители на три "мейджър" трофея именно чрез началния си удар. Този момент несъмнено вдъхна допълнителен импулс на най-добрия ни тенисист, който в идния гейм впечатли с ретурите си, превърнали се в директни точки, и изигра основополагаща роля за пробива на своята двойка, който се оказа решаващ за крайния изход на двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненадата е налице: Страхотни Григор и Хуркач повалиха вторите поставени в Индиън Уелс! Мартин Петков
Теми:  
atp | григор димитров | джо солсбъри | индиън уелс | раджийв рам | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook