Изненадата на турнира: 16-ият поставен Корда беше повален от световния номер 513 в Синсинати!

от в 00:13 на 15.08.2024
Калоян Соколов

Себастиан Корда беше посочен от букмейкърите като фаворит номер пет за спечелването на трофея на Мастърса в Синсинати и това не беше лишено от логика, имайки предвид титлата му във Вашингтон и достигането на полуфиналите в Монреал, които изстреляха младия американец до дебют в топ 15 на света. Днес обаче домакините трябваше да се сбогуват и с третия си поставен играч, след като вече станахме свидетели на отпадания от страна на Тейлър Фриц и Томи Пол.

Сензацията беше постигната от Пабло Кареньо Буста, който наскоро се завърна след 15-месечно отсъствие от кортовете и още през миналата седмица загатна, че е близо до своята топ форма, постигайки успех над Фабиан Марожан в Монреал. Настоящият номер 513 пък изглежда още по-подготвен за участието си в Синсинати и го видяхме как напълно надиграва 16-ия поставен, побеждавайки го с категоричното 7:5 6:1.

Така някогашният номер 10 постигна първа победа над представител на топ 20 от две години насам и освен това се превърна в най-нискоранкирания играч, който печели мач в Синсинати, откакто това направи Марди Фиш през 2015-та, когато американецът се намираше под номер 1034 в класацията на ATP. 

По този начин за втора поредна седмица ставаме свидетел на това как играч извън топ 500 надделява над поставен състезател в "Мастърс" сериите, тъй като Кей Нишикори стори абсолютно същото в срещата си със Стефанос Циципас.

Аутсайдерът имаше две точки за пробив в самото начало, но Корда не трепна и спаси подаванто си. Оттам насетне категорично американецът диктуваше случващото се в разиграванията и превъзхождаше своя съперник във всеки един компонент на играта, но ветеранът сервираше безупречно и така компенсираше надмощеието на своя опонент от дъното на корта. Стигна се до 6:5 в полза на поставения тенисист, когато ибериецът демонстрира неколкократно великолепен демараж и проби в последния възможен момент, за да измъкне сета в своя полза.

Корда опита да отвърне на удара за старт на втората част, но не се възползва от брейкбола пред себе си в третия гейм, което даде нова посока на мача и бившият шампион в Монреал буквално летеше по корта, пробивайки местния любимец два пъти подред и то без да загуби точка, а скоро Кареньо Буста можеше да отпразнува своята най-голяма победа, откакто се завърна на корта, печелейки 5 последователни гейма.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Изненадата на турнира: 16-ият поставен Корда беше повален от световния номер 513 в Синсинати! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | пабло кареньо буста | себастиан корда | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook