Изненади още на старта: Тиафо и Бублик с двусетови загуби в Аделаида

от в 08:59 на 10.01.2022
Мартин Петков

В ранните часове на откриващия ден на турнира Аделаида 2, на корта за мачовете си излязоха шестият и седмият поставени в схемата - Александър Бублик и Франсис Тиафо.

Първи казастанецът срещаше местния представител Александър Вукич, който взема участие посредством "уайлд кард". Австралиецът определено стоеше по-добре в разиграванията през първата част, като дори на два пъти достигаше до точка за пробив, но не съумяваше да я реализира. Двубоят се движеше със скоростно темпо и някак неусетно се стигна до тайбрек. В дългия гейм световният номер 156 беше доста по-стабилен, което му донесе шест последователни сетбола. Той запази самообладание, за да реализира последния от тях и откри резултата в отделните части. 

Вукич пренесе силното ниво на играта и във втория сет, като още в първия гейм се сдоби с пробив аванс. С всяка изминала минута австралиецът придобиваше все по-голямо увереност, която го доведе до отмъкване на противниковото подаване за втори път. Световният номер 156 на собствен сервис сложи край на мача в два сета след 7:6(5) 6:2, а впечатляващото в случая бе, че той не инкасира нито един шанс за брейк в хода на срещата.

Скоро след това в американско дерби се изправиха Франсис Тиафо и Томи Пол. Първите мигове от двубоя бяха равностойни, а печелившите удари летяха от всички краища на корта. От нищото спад в играта на Тиафо предостави шанс на Пол да реализира брейк, а той от своя страна се справи безупречно и взе аванс. Разпадът в играта на Франсис доведе до сетбол на световния номер 43 и след страхотен бекхенд по правата краят на първата част настъпи. 

Вторият сет започна идентично на първия, преди Пол да реализира пробив в шестия гейм, когато Тиафо сгреши от смач. Играта на Франсис се разпадна и по-нискоранкираният американец при свой начален удар затвори срещата срещу своя сънародник в два сета след 6:2 6:3.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненади още на старта: Тиафо и Бублик с двусетови загуби в Аделаида Мартин Петков
Теми:  
atp | Аделаида | александър бублик | томи пол | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook