Изненади в Лион: Фриц елиминира Агут; Пер победи Шаповалов

от в 16:36 на 23.05.2019
В
Слабо играещият на клей американец Тейлър Фриц елимириа поставения под номер 2 - Роберто Баутиста Агут. По този начин той продължи серията си от победи в френския град и след 6:7(6) 6:3 6:4 за 2 часа и 4 минути си осигури място на 1/2-фианлите.

Тейлър изпусна първата част и след като пропиля точка за брейк при 5:5, загуби драматично тайбрека, където въпреки че имаше сетбол за 6:5, в крайна сметка губейки 3 поредни точки и отстъпи със 7:6.



Впоследстие Фриц обаче вдигна оборотите и след силен старт, където поведе с 3:0, отпускайки едва пет точки на съпрника си натрупана ранен аванс, а преднината видимо му даде спокойствие и той безпроблемно взимаше подаванията си до края на сета, сериврайки на изключително високо ниво, успя да изравни сетовете в срещата.

Решаващата част беше напълно равностойна, а играта и на двамата блестеше със сериозен процент взети точки на начален удар. Въпреки това обаче отново по-хитър се оказа Фриц, той успя да пробие в 9-тия гейм Роберто, след като се добра до дюс, за първи път от края на първия сет, където след две поредни точки и проби, а впоследствие взимайки и своето подаване на 15 и затвори и срещата и си осигури 1/2-финал на червената настилка в Лион.

https://twitter.com/doublefault28/status/1131519295622647808?s=19

Беноа Пер също реализира изненада и след 6:3 4:6 7:6(4) в тежка битка надделя над младия канадски талант - Денис Шаповалов.

Пер започна страхотно срещата и превъзхождайки опонента си след два пробива излезе напред в сетовете, а сервиса му служеше за силно оръжие. През втората част двамата станха доста по-равностойни, а това държеше и резултата близък. Все пак 23-тия в света обаче успя да вдигне макар и минимално оборотите, и след като взе инициативата в средата на сета успя да влезне в серия от 9 поредни спечелени точки, а по този начин и благодарение на тук извоювания пробив, руснака се и добра до сета.

https://twitter.com/WeAreTennis/status/1131537095032561666?s=19

В треата част Пер пропусна няколко възможности за брейк в началото на сета, а впоследствие и повече точки за пробив не се показаха на хоризонта, а по този начин и закономерно двамата се добраха до тайбрейк. В дългия гейм отново започналият по-силно французин успя да се добере до контол над събитията на корта и въпреки че губеше с 3:0 в началото, взимайки 7 от следващите 8 точки, Беноа успя да затвори срещата в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненади в Лион: Фриц елиминира Агут; Пер победи Шаповалов В

Коментари





Следвайте ни в Facebook