Изненадите на Ролан Гарос не спират! Шампионът от Маями също е аут!

от в 09:20 на 31.05.2021
Калоян Соколов

Хуберт Хуркач постигна една от най-големите изненади в света на тениса през този сезон, спечелвайки титлата на Мастърса в Маями, след като постигна победи срещу редица представители на топ 10. Полякът обаче изпитваше трудности да задържи наложените от себе си стандарти и записа само една победа през целия клей сезон, а вчера допусна обрат от 2:0 сета в своя полза и напусна Ролан Гарос още на старта, отстъпвайки на квалификанта Ботик Ван де Зандшулп - 7:6(5) 7:6(4) 2:6 2:6 4:6.

Първите два сета се развиха напълно аналогично, като поставеният под номер 19 повеждаше с пробив, само че нидерландецът веднага въвръщаше паритета и съумяваше да достигне до тайбрек, където фаворитът показваше по-здрави нерви и мачът на пръв поглед изглеждаше предрешен, тъй като Ван де Зандшулп трябваше да осъществява пълен обрат.

Оттам насетне обаче световният номер 154 наложи пълна доминация над двубоя, докато началният удар на Хуркач тотално се срина и той изпитваше сериозни трудности със задържането на подаването си. Това помогна на квалификанта да изравни общия резултат, а в решителната част потегли с ранен брейк, който се оказа достатъчен да се поздрави с най-голямата победа в своята кариера!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Изненадите на Ролан Гарос не спират! Шампионът от Маями също е аут! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | ролан гарос | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook