Изненадите не спират: Двама играчи извън топ 100 намериха място в 1/8-финaлите на US Open!

от в 07:38 на 02.09.2023
Мартин Петков

Тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ ни предостави множество изненади до момента в хода на турнира, като сред големите печеливши се оказаха двама играчи, намиращи се извън топ 100, които през тази нощ достигнаха до втората седмица в Ню Йорк. Именно в ролята на герои в случая се въплътиха Борна Гойо и Ринки Хидзиката, първият от които стартира участието си още в квалификациите, където дори по пътя си към основната схема на надпреварата елиминира родната ни трета ракета Адриан Андреев.

Именно хърватинът, който е световен номер 105, натрупа купища позитиви досега в състезанието и без да е загубил все още дори сет в същинската част на US Open, резервира билета си за дебютната си поява в осминафиналите на "мейджър" турнир, надделявайки над Иржи Весели - 6:4 6:3 6:2. Така Гойо подпечата класирането си за втората седмица във Flushing Meadows, където обаче по всяка вероятност ще се изправи срещу 23-кратния шампион в Шлема и втори поставен в схемата Новак Джокович.

Сблъсъкът с участието на световния номер 105 пък протече изцяло под превъзходството на сервиращите, като в определени моменти във всеки от трите сета неговият съперник допусна известен спад в равнището си, което позволи на хърватинът да реализира общо четири пробива за мача, без самият той да посрещне дори брейкбол, и се поздрави с крайния успех в срещата.

Ринки Хиджиката пък далеч нямаше същата съдба като тази на квалификанта, след като бе възнаграден от организаторите с "уайлд кард" за основната схема в Ню Йорк. Младият австралиец пък от своя страна до момента напълно оправдава гласуваното му доверие да получи една от специалните покани за участие и през днешния ден повали екзекутора на Каспър Рууд - Жижен Жан, след като надделя с крайното 6:3 6:3 4:6 6:3. По този начин световният номер 110 продължава напред към осминафиналната фаза на Откритото първенство на САЩ, явяваща се негов дебют в топ 16 на Голям шлем, където обаче ще срещне миналогодишния полуфиналист и десети поставен Франсис Тиафо.

Първите два сета в двубоя преминаха изцяло под контрола на Хиджиката, който впечатляваше със солидността си в разиграванията и бързото преминаване от защита в атака, като без време за губене, се доближи до крайния успех. Впоследствие китаецът все пак намери играта си и качеството на съревнованието се подобри многократно, като вече наблюдавахме същинска битка между непоставените тенисисти и световният номер 67 стори необходимото, за да намали изоставането си в отделните части, но оттам насетне участващият посредством "уайлд кард" тенисист се завърна към безупречното си представяне от по-рано в хода на срещата и заслужи победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненадите не спират: Двама играчи извън топ 100 намериха място в 1/8-финaлите на US Open! Мартин Петков
Теми:  
atp | us open | борна гойо | ринки хиджиката

Коментари





Следвайте ни в Facebook