Изненадите не спират! Стивънс е вън от турнира след поражение от Павлюченкова

от в 17:39 на 20.01.2019
В
Анастасия Павлюченкова продължава невероятното си представяне в Мелбърн. Непоставената рускиня победи една от топ фаворитките Слоун Стивънс след 6:7 6:3 6:3.

Американката започна по-добре двубоя и с характерната си за нея постоянна и стабилна игра, успя да изкара Павлюченкова извън равновесие и поведе с 3:0.

Стивънс дори достигна при 4:1 в нейна полза до ситуация 0:40 и имаше на разоложение три скрити сетбола, ала рускинята не само се измъкна от ситуацята, ами и успя да възстанови равенството за 4:4.

Докрая на сета двете печелеха убедително подаванията си и се стигна до тайбрек.

Там играта вървеше равностойно до 3:3, когато Стивънс реализира минибрейк след печеливша контра от форхенд, а след още три поредни добре проведени разигравания, Слоун грабна сета.

Американката потегли отлично и във втората част, като поведе с ранен пробив, но Павлюченкова бе далеч от мисълта да се откаже и взе следващите пет от последвалите шест гейма, изравнявайки по този начин сетовете.

Решителната част започна с разменени брейкове, но оттам насетне агресивната игра на Анастасия взе връх и тя успя да дръпне с 4:2.

В следващите минут рускинята сервираше блестящо и не даде шанс на Стивънс да мисли за някакъв обрат, като реализира още първия си мачбол и то чрез ас.

Така Павлюченкова записа втора топ 10 победа в турнира, след като по-рано в надпреварата сломи и съпротивата на Кики Бертенс и то отново с обрат от 0:1 сета.

За рускинята предстои почивен ден, а в спор за място в финалната четворка, тя ще срещне изненадата на турнира - Даниел Колинс.

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненадите не спират! Стивънс е вън от турнира след поражение от Павлюченкова В

Коментари





Следвайте ни в Facebook