Изненадите продължават: Световният №17 не спечели дори сет срещу играч извън топ 120

от в 01:32 на 01.09.2023
Мирела Николова

Световният №17 Хуберт Хуркач се превърна в поредния отпаднал поставен на тазгодишния US Open, след като през днешния ден не успя да окаже почти никаква съпротива на Джак Дрейпър. Британецът, който понастоящем заема 123-тата позиция в световната ранглиста, имаше контрол върху събитията на корта през по-голямата част от двубоя и след точно 2 часа и 9 минути се поздрави с крайното 6:2 6:4 7:5. Така той продължи към третия етап на надпреварата, където му предстои да се изправи срещу Майкъл Мо, който по-рано днес сложи край на кариерата на Джон Иснър.

Още от откриващите минути на срещата полякът допускаше изобилие от непредизвикани грешки, като за представителя на Обединеното кралство бе достатъчно единствено да държи топката в игра и да дочака неминуем пропуск от отсрещната страна. Това съвсем скоро доведе до преднина от два пробива и 5:1 в актива на Дрейпър, който скоропостижно прибра сета в своята сметка.

Сценарият се повтори изцяло и във втората част, тъй като ударите на бившия член на топ 10 продължаваха да бъдат лишени от всякаква прецизност и британецът отново се откъсна напред с 5:1. Макар да допусна моментен спад в нивото си, довел до връщане на един от пробивите, то световният №123 не позволи да се стигне до обрат и се доближи на крачка от победата.

В третия сет Хуркач успя да повиши интензитета в ударите си и все по-често можехме да видим предизвикан пропуск от страна на британеца. Така полякът съумя да опази равенството до 5:5, но тогава световният №17 се пропука и Дрейпър се възползва от възможността да пробие в последния възможен момент, с което да си осигури крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненадите продължават: Световният №17 не спечели дори сет срещу играч извън топ 120 Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2023 | джак дрейпър | Обзори | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook