Изненадите в Мадрид започнаха: Монфис беше отстранен от играч без нито една победа на Мастърс

от в 19:03 на 24.04.2024
Калоян Соколов

Лусиано Дардери беше извън топ 150 преди началото на миналия сезон, но оттогава насам 22-годишният тенисист отбелязва забележителен прогрес и към момента заема своята рекордна 60-та позиция в световната ранглиста. Младият италианец доказа, че се чувства изключително комфортно на червената настилка, като спечели дебютната си ATP титла, триумфирайки на състезанието в Кордоба и това му помогна да дебютира в турнир от сериите "Мастърс", само че беше надигран от Денис Шаповалов още на старта в Маями.

Днес обаче Дардери се справи далеч по-успешно при втория си шанс, който дойде на неговата любимо тенис покритие и съумя да отстрани Гаел Монфис на старта в Мадрид. По-нискоранкираният тенисист доминираше от началото до края на двубоя си с бившия номер 6. Младокът загуби само веднъж подаването си в хода на срещата и взе над 80 процента от разиграните точки на първия си сервис, за да запише дебютен успех на това ниво и във втория кръг ще има възможност да се изправи срещу 12-ия поставен - Тейлър Фриц.

Сблъсъкът започна много изненадващо, тъй като Монфис допусна обрат в откриващия си сервис гейм, въпреки че водеше с 40:0 в точките. Световният номер 60 не спря дотук и много скоро реализира нов брейк, за да поведе с 4:1, но ветеранът се окопити и върна единия от пробивите си изоставане.

Наглед 37-годишният тенисист вече стоеше далеч по-добре на корта и печелеше повечето дълги разигравания, но много бързо загуби импулса в играта си и скоро Дардери имаше преднина в сетовете.

Серията на италианеца продължи и във втората част, където "Ла Монф" изглеждаше изключително изтощен и действаше на много бавни обороти, което позволи на 22-годишния играч да се откъсне напред с 4:0 и оттам насетне за него не представляваше проблем да доведе мача до успешна за себе си развръзка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненадите в Мадрид започнаха: Монфис беше отстранен от играч без нито една победа на Мастърс Калоян Соколов
Теми:  
atp | гаел монфис | лусиано дардери | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook