Изненадите в Маями не спират: Световната номер 3 също е аут от турнира

от в 22:53 на 25.03.2022
Владислав Риждов

Началото на надпреварата при дамите в Маями бе белязано с множество изненади, като през вчерашния ден турнира напуснаха част от топ поставените и основни претендентки за трофея състезателки. В това число попадна и Мария Сакари, която днес допусна обрат и бе елиминирана от Беатрис Хадад Мая с 6:4 1:6 2:6, само няколко дни, след като спори за титлата в Индиън Уелс.

Откриващият сет започна равностойно, като двете изиграха по един слаб сервис гейм, ала след това Сакари подобри облика си на корта и намери начин да си извоюва водеща позиция в резултата, пробивайки бразилската си опонентка за 4:2. До края двете бяха убедителни от линията за начален удар и не даваха шанс за реакция на отсрещната страна на корта, но реализираният брейк от страна на световната номер 3 направи разликата и тя бе само на сет от това да се поздрави с нова победа на американска земя.

Вместо обаче да надгради над успеха си в предходната част, Сакари бързо се озова назад в резултата. Хадад Мая имаше цялата инициатива и тотално обезличи гъркинята, давайки ѝ само един единствен гейм, за да доведе развръзката до решителна част. Тя се превърна в истински кошмар за първата ракета на Гърция, след като световната номер 62 я пречупи рано след старта на сета, а Сакари изпадна в тотална безпомощност, инкасирайки мигновено втори пореден пробив, след който бразилската левичарка си гарантира победата и подпечата поредната сензация във Флорида.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненадите в Маями не спират: Световната номер 3 също е аут от турнира Владислав Риждов
Теми:  
wta | беатрис хадад мая | любопитно | мария сакари | маями | Обзори | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook