Изненадите в Рим: Квалификант и играч извън топ 50 се класираха за 1/8-финалите!

от в 15:58 на 12.05.2024
Елеонора Александрова

Истински изненади се случиха в началото на тенис деня в Рим. Двама тенисисти, които не са в топ 50 в ATP ранглистата, се класираха за осминафиналите на турнира от италианската столица. Става дума за квалификанта Тиаго Монтейро и играчът, елиминирал Григор Димитров в тазгодишния Аустрелиън Оупън, Нуно Боржеш.

Монтейро, който е известен, като специалист на клей, затвърди добрата си форма през последните няколко седмици. След като бразилецът сензационно елиминира Стефанос Циципас в Мадрид, то днес той сътвори истински подвиг, като надви "екзекутора" на Каспър Рууд в предния кръг, Миомир Кецманович, спасявайки мачбол в третия сет при 5:6 в решителния тайбрек. Световният номер 106 се поздрави с успеха с резултат 6:2 4:6 7:6(6) и в следващия кръг ще срещне Бен Шелтън или Жинженг Жанг.

Нуно Боржеш също трябваше да спаси мачпойнт, за да стигне до успеха. Първата ракета на Португалия победи една от приятните изненади на турнира, Франческо Пасаро, в истинска 3-часова епика с 4:6 7:6(8) 7:6(4) и би могъл да оформи сблъсък срещу Александър Зверев, стига германецът да победи местния представител Лучано Дардери.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненадите в Рим: Квалификант и играч извън топ 50 се класираха за 1/8-финалите! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | нуно боржеш | Обзори | рим | тиаго монтейро

Коментари





Следвайте ни в Facebook