Изненадите в Рио не свършват! Доминик Тийм също напуска надпреварата!

от в 03:42 на 20.02.2019
В
След като по-рано днес поставени номер 2, 3, 6, 7 и 8 загубиха мачовете си от първия кръг на надпреварата от сериите АТР 500 в Рио де Жанейро, дойде ред и на топ-поставения Доминик Тийм да напусне турнира. Това стана след загуба от Ласло Джере, като сърбинът спечели рутинно след 6:3 6:3 за 80 минути игра, което е и най-големият успех в кариерата на 90-тия в света. Загубата на Тийм определено е черешката на тортата на този луд тенис ден, изпълнен с множество изненади, като предстои да видим и как ще се представи вторият поставен Диего Шварцман срещу коравия специалист на клей - Пабло Куевас!

Австриецът изигра целия мач на изключително посредствено ниво за неговите стандарти, като не се движеше особено добре по корта и често завършваше разиграванията от дъното на корта с непредизвикани грешки.

Тези проблеми може би бяха вследствие на физическото неразположение в областта на врата вляво, което Доминик изпитваше още от началото на срещата, а заради него бе и повикан физиотерапевт.



Джере пък се възползва от слабата игра на фаворита по възможно най-добрия начин и играеше изключитено освободено в хода на мача, доминирайки събитията на корта все повече и повече с развитието на резултата.

И все пак Тийм започна двубоя, реализирайки пробив на 15, като тогава по всичко изглеждаше, че предстои нов убедителен успех на клей в полза на Доминатора.

Това обаче бе далеч от истината, защото Тийм моментално допусна рибрейк, при това на нула, а при 3:4 отново изостана с 0:40 на начален удар. Тогава Доминик успя да отрази първите два скрити сетбола, но при третия сърбинът предизвика грешка от бекхенда на опонента си, с което си издейства и правото да сервира за първия сет. 

Лазло умело се справи със задачата си и след солиден сервис гейм на 15 поведе в частите.

Във втория сет Джере се възползва от импулса в играта си, докато австриецът все още не се бе отърсил от спада от последните геймове.

Това означаваше моментален пробив за сърбина, който не след дълго бе и затвърден, което означаваше, че Джере печели своя пети пореден гейм в срещата.

Тийм успя да прекрати негативната серия след тежък сервис гейм, преминал през две равенства, но скоро отново буреносни облаци щяха да се надвисят над подаващия австриец при 4:2 в полза на 90-тия в света.

Тогава последва нов категоричен брейк за сърбина, който поведе с 5:2. В тези моменти Джере играеше изключително смело и изпълняваше всеки свой удар с огромна доза увереност, докато осмият в света допускаше грешка след грешка, представяйки се изключително неубедително на корта.

Все пак за пръв път в мача ръката на Джере леко се скова, когато той трябваше да сервира за мача, като тогава той инкасира своя първи и единствен пробив в срещата.



Това обаче не притесни сърбина, който на последвалия гейм на ретур набързо достигна до три поредни възможности за затваряне на срещата, като още първата бе реализирана след впечатляващ ретур уинър на първи сервис от форхенд по обратната права. С това отиграване на Джере, който реализира първа победа в основната схема на турнир от АТР от този в Пуна, Индия насам, надеждите на австриеца за по-дълбоко навлизане на Рио Оупън бяха съкрушени.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненадите в Рио не свършват! Доминик Тийм също напуска надпреварата! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook