Изненадите в Шанхай не спират: Квалификант взе първи топ 10 скалп от началото на турнира

от в 17:14 на 04.10.2024
Елеонора Александрова

Каспър Рууд се първият представител на топ 10, който отпада от Мастърс надпреварата в Шанхай! Квалификантът Александър Вукич записа двусетова победа срещу норвежеца, отстранявайки го след крайното 6:4 6:4 за 1 час и 19 минути игрово време. По този начин световният номер 92 се класира за втори път в кариерата си в 1/16-финалите на състезание от такъв ранг, а там той ще се изправи срещу 30-тия поставен - Томаш Махач.

Срещата започна равностойно, като двамата тенисисти разчитаха предимно на началния си удар и печелеха скоропостижно своите подавания. По-нискоранкираният състезател обаче видимо имаше предимство в размените на дъното на корта и поставяше бекхенда на 3-кратния "мейджър" финалист под постоянен натиск, което доведе до желания от аутсайдера резултат, тъй като той реализира брейк в седмия гейм и впоследствие нямаше проблеми да доведе сета до успешна за себе си развръзка.

Съотношението на силите не се промени и началото на втората част, в която австралиецът действаше все по-освободено и наказваше плитките удари на именития си съперник. Вукич печелеше 87 процента от разиграванията си при вкаран първи начален удар и можеше спокойно да рискува на ретур, което му оигури брейк аванс още за 2:1.

Световният номер 8 направи опит да се закачи в резултата имаше три шанса за рибрейк в седмия гейм, но кваликантът оцеля и заслужено се поздрави с дебютната си победа над топ 10 представител и по този начин постави под съмнение мястото на скандинавеца във финалите на ATP.

The Aussie pulls off the upset! 🐨👏


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Изненадите в Шанхай не спират: Квалификант взе първи топ 10 скалп от началото на турнира Елеонора Александрова
Теми:  
atp | александър вукич | каспър рууд | Обзори | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook