Изненадите в София продължават! Басилашвили също отпадна

от в 13:53 на 05.02.2019
В


Николоз Басилашвили е поредното голямо име, което напусна турнира в София след като бе надигран от квалификанта Даниел Брандс с 7:6 7:5.

Първия гейм започна добре за Басилашливи, който взема гейма си на нула, като така откри своята сметка.

Вторият гейм Николоз поведе с 0:30, но Брандс успя да съумя да се запази от пробив.

Следващите геймове и на двамата минаха под силноито влиянието на началния удар, като до 3:3 не се стигна до нито една възможност за пробив, а двамата и рядко влизаха в разираване, а когато се стигаше до такива често те завършваха с непредизвикани грешки на някой от двамата.

И въпреки че тенисистите в хода на двубоя, започнаха все повече да връщат противниковите сервиси в игра, сега се стигаше до лесни печеливши удари от основната линия или от тето, и с геймове на нула резултатът бързо прерасна в 4:4.

Две двойни грешки за 15:30 позволиха на германеца да мечтае за късен пробив, който дори беше още по-близо заради непредизвикана грешка на 5тия поставен.

Все пак грузинеца се събра и издържа на дълго разиграване, а впоследствие затвори гейма.

След фина къса Брандс поведе с 15:0, но след това направи непредизвикана и Николоз изравни за 15:15.

С хубав ас германеца си върна предимството, но после пак сгреши. След 2 бързи точки Даниел успя да изравни за 5:5.

След ас и хубав удар на мрежата Басилашвили уверено поведе с 30:0, а след това и с 40:0. След грешка, резултатът стана 40:15, но след поредното добри отиграване на мрежата грузинският тенисист отново поведе.

Сервирайки за оставане в сета, Брандс бе изправен пред два сетбола след няколко отлични ретура на Николоз, но германецът съумя с няколко тежки сервиса да си осигури тайбрек.

Там грузинецът нямаше отговор за началния удар на противника си, ала Брандс направи две двойни грешки на сетболите си и се стигна до 6:6.

Все пак квалификанта оползотвори игровото си предимство и с две поредни точки си гарантира спечелването на сета.

Петият поставен се окопити във втората част и на бърза ръка дръпна с 4:0, като мощните му удари от дъното на кота все по-често намираха линиите.

Последва обаче спад на грузинеца, който често закъснаваше за ударите си и това водеше до множество нечисти удари и така немецът върна единия пробив.

Обратът продължи да тече с пълна сила, а фаворитът имаше огромни колебания породени от непрестанните слайсове на съперника, които вадеха Басилашвили от комфортната му зона.

Германецът дори поведе с 6:5, а грузинецът изглеждаше напълно обезверен и с двойна грешка сдаде мача.

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненадите в София продължават! Басилашвили също отпадна В

Коментари





Следвайте ни в Facebook