Изненадите валят: Вдъхновена Свитолина елиминира миналогодишната финалистка на Уимбълдън

от в 20:21 на 06.07.2024
Елеонора Александрова

След като още в първия кръг на Уимбълдън, действащата шампионка, Маркета Водроушова, отпадна, то днес освен световната номер едно Ига Швьонтек, надпреварата напусна и финалистката Онс Жабер, която се сбогува с мечтата си за дебютна "мейджър" титла, което до голяма степен се случи заради контузия в стъпалата на тунизийката. Най-успешната украинска тенисистка и двукратна полуфиналистка в турнира, Елина Свитолина, надви тунизийката с 6:1 7:6(4) за 1 час и 18 минути игрово време, осигурявайки с среща в четвъртия кръг с китайката Синю Уанг, която елиминира Виктория Томова на старта.

Срещата започна обещаващо за африканката, която имаше възможност за пробив при първия сервис на своята съперничка, ала това се оказа единствен проблясък за нея в сета. Разнообразните удари на Жабер започваха да губят своята ефективност и дори да губят елемента си на изненада. За разлика от нея, Свитолина бе на гребена на вълната, допускайки едва 2 непредизвикани грешки и губейки само един гейм, като така заслужено поведе в сетовете.

Темпото на игра на украинката спадна в дебютните минути на втората част, което позволи на трикратната "мейджър" финалистка да бъде конкурентна на съперничката си и дори при 6:5 да има сетбол в своя полза.

Жабер не се възползва от единствения брейкпойнт, с който разполагаше и така се стигна до тайбрек. Дългият гейм започна по прекрасен начин за Свитолина, която изглеждаше твърдо решена да приключи двубоя в два сета и съумя да спечели пет от първите шест точки. Макар и след това тунизийката да бе намалила изоставането си, настоящата номер 21 не остави шансове на опонентката си и така шокира миналогодишната финалистката, която ще напусне и топ 10 след Уимбълдън!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Изненадите валят: Вдъхновена Свитолина елиминира миналогодишната финалистка на Уимбълдън Елеонора Александрова
Теми:  
wta | елина свитолина | Обзори | онс жабер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook