Изненадите вече започнаха: Последната шампионка от WTA 1000 сериите е аут в Мадрид

от в 21:01 на 27.04.2023
Мирела Николова

Петра Квитова достигна върхова форма в края на март, когато завоюва трофея на WTA 1000 надпреварата в Маями, но при днешното си завръщане на корта бе далеч от нивото, показано във Флорида, и се сбогува със силния турнир в Мадрид още след първия си двубой. Чехкинята, за която това бе първи мач от триумфа в Маями насам, не успя да се възползва от шансовете си в срещата срещу световната №67 Юле Нимайер и след двучасова битка напусна състезанието с крайното 6:7(11) 1:6. По този начин германската представителка продължава към третия етап на турнира, където ѝ предстои да премери сили с поставената под номер 24 Елизе Мертенс.

Интензитетът в разиграванията бе висок още от самото начало на мача, тъй като всяка от двете състезателки опитваше да взима топката рано след отскока и да пласира ударите си дълбоко в противниковата половина. В заключителните геймове от сета качеството на сервиса на Квитова спадна, поради което германката получи четири възможности за пробив, включително и два сетбола, но никой от тях не бе материализиран - 5:5. Последва бърза размяна на пробиви, предизвикала изиграването на тайбрек, в който Нимайер пропиля нови 4 сетбола, преди в крайна сметка да успее да затвори сета в своя полза от петия си опит.

Драматичният начин, по който световната №10 загуби предходната част, даде своето отражение върху представянето ѝ във втория сет, където тя напълно бе отстъпила инициативата на съперничката си и не след дълго изостана с три пробива и 0:5. От своя страна, непоставената тенисистка прогресираше в играта си с всяка следваща минута и бе само въпрос на време да сложи точка на двубоя в своя полза.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Изненадите вече започнаха: Последната шампионка от WTA 1000 сериите е аут в Мадрид Мирела Николова
Теми:  
wta | мадрид | Обзори | петра квитова | юле нимайер

Коментари





Следвайте ни в Facebook