Изненадващо бизнес начинание: Рафаел Надал открива чисто нов тенис център в Албания

от в 12:40 на 21.06.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал ще открие чисто нов спортен комплекс и тенис център в Албания. Това стана ясно от официалния сайт на Rafael Nadal Tennis Academy. Вчера Рафа е провел среща с албанския министър-председател Адис Рама и се е стигнало до споразумение за построяване на съоръжението в град Дурес, който се намира на 30 километра от столицата Тирана. Самият комплекс ще съдържа и бази за други спортове освен тенис, като в него ще бъде използвана методиката, която прилагат треньорите от академията на Надал в Майорка, а основната цел е промотирането и развитието на тениса в Албания.

Толкова сме щастливи да обявим предстоящото изграждане и откриване на тенис център в Албания. Проектът е невероятен и ние харесахме визията на страната за популяризиране на спорта и неговите ценности. Сигурен съм, че ще има успех" - сподели Матадора след срещата си с Рама в новооткрития хотел Коста Брава.

"Има много шампиони и големи професионалисти в света на спорта, но няма много шампиони по отношение на живота и човешките ценности, какъвто е Рафа. От разстояние винаги съм имал впечатлението, че Надал е велик човек, но сега изпитвам още по-голямо възхищение от неговата скромност и от начина, по който се държи и разсъждава.

Мисля, че стойността на този център ще се състои не само в това подрастващите да се научат да играят тенис или други спортове, но и в това да разберат колко е важно да бъдеш едновременно добър професионалист и добър човек" - допълва албанският министър-председател, който освен това се похвали със строежа на нов футболен център под егидата на Манчестър Сити.

Спортният център на Надал ще разполага с 12 тенис корта, 6 корта за падел, една игрова площадка с всякакви видове спорт, басейн, спа зона и ресторант. Освен това ще има магазин и музей, където ще може да се видят част от трофеите на 22-кратния шампион от Шлема, както и други ценни вещи, дарени от големи спортни шампиони.

Припомняме ви, че досега легендарният испанец е отворил свои академии в Испания, Кувейт, Мексико, Гърция, Хонг Конг и Египет. Към момента успехите на Албания в спорта са свързани предимно с техните състезатели в борбата и вдигането на тежести, но трябва да отчетем и страхотното представяне на техния национален отбор на Европейското първенство по футбол, след като онзи ден албанците направиха равенство с бронзовите медалисти от последното Световно първенство, а именно Хърватия. Албания все още няма тенисист в световната ранглиста.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Изненадващо бизнес начинание: Рафаел Надал открива чисто нов тенис център в Албания Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook