Изненадващо: Новак Джокович ще участва на АТР 250 турнир в седмицата на Sofia Open

от в 19:07 на 29.08.2022
Мирела Николова

През настоящия сезон Новак Джокович бе принуден да пропусне редица турнири поради отказа си да се ваксинира, най-значимите измежду които са Аустрелиън Оупън и Откритото първенство на САЩ. Въпреки че няма да вземе участие в настоящия US Open, то септември се очертава да бъде до известна степен зает за доскорошния номер едно, който ще се включи в три турнира в хода на идния месец.

През последните дни се появи информация, че екипът на сърбина води преговори с организаторите на надпреварата от категория АТР 250 в Тел Авив. Днес пък стана ясно, че преговорите официално са приключили и Джокович е приел да се състезава в израелския град в същата седмица, в която се провежда и Sofia Open - от 26 септември до 2 октомври. За балканеца това ще бъде едва първо участие във въпросния турнир, като най-вероятно причината за тазгодишното му решение се крие в това Ноле да натрупа известна игрова практика и да съхрани шансовете си да се класира за Финалния Мастърс на АТР.

21-кратният шампион от Големия шлем ще се завърне на корта като част от отбора на Сърбия за груповата фаза на Финалите на "Купа Дейвис", които ще се състоят в дните между 14 и 18 септември. Седмица по-късно белградчанинът ще се отправи към Лондон, за да участва в друга отборна надпревара, а именно Laver Cup (23-25 септември), където сред неговите съотборници ще бъдат Роджър Федерер, Рафаел Надал и Анди Мъри.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненадващо: Новак Джокович ще участва на АТР 250 турнир в седмицата на Sofia Open Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович | тел авив

Коментари





Следвайте ни в Facebook