Изненадващо поражение: Франсис Тиафо бе повален още на старта в Париж!

от в 00:34 на 03.11.2021
Мирела Николова

Франсис Тиафо спечели сърцата на публиката на АТР 500 турнира във Виена през миналата седмица, където тръгна от квалификациите, но демонстрира изключително вдъхновена игра и достигна до финала, където обаче невероятният му рейд бе спрян от Александър Зверев. Младият американец обаче не успя да пренесе отличните си изяви и на Мастърса в Париж, където инкасира поражение още на старта от световния №57 Маркос Гирон, който съумя да реализира обрат и да се поздрави с победата, дошла след 6:7(5) 6:4 6:3, а в спор за място на осминафиналната фаза ще се изправи срещу 11-ия в схемата Диего Шварцман. 

Двубоят стартира по чудесен начин за Тиафо, който се възползваше от непрестанните грешки на противника си и поведе с 4:0. Последваха обаче силни минути за неговия опонент, който с течение на времето все повече изчистваше играта си и сега бе негов ред да запише четири поредни гейма на сметката си, за да възстанови паритета - 4:4. Стигна се до изключително равностоен тайбрек, в който минипробивите напълно отсъстваха, а единственият такъв бе реализиран от Тиафо, с който той успя да измъкне тази толкова оспорвана дебютна част.

Вторият сет се развиваше равностойно, като първи с възможности за пробив се сдоби финалистът от Виена, но след прекрасни изяви на начален удар от страна на Гирон до брейк така и не се стигна. Резултатът продължаваше да върви гейм за гейм до 3:3, когато пробив на сметката на по-ниско ранкирания тенисист наклони везните в негова полза, а след нови две безупречни подавания той съхрани преднината си и изравни отделните части.

Заключителният сет също предложи страхотна игра и от двете страни на мрежата, но натрупаната умора у Тиафо започна все по-ясно да си проличава и с напредването на времето движението му по корта се влошаваше, а това доведе и до инкасирането на два късни пробива за Гирон, който след точно 2 часа престой на корта си подпечата крайния успех.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Изненадващо поражение: Франсис Тиафо бе повален още на старта в Париж! Мирела Николова
Теми:  
atp | маркос гирон | Обзори | париж мастърс | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook