Изтеглиха жребия в Палермо: три състезателки от топ 20 ще вземат участие

от в 14:21 на 02.08.2020
Димитър Беловски

Организаторите на турнира в Палермо изтеглиха жребия за основната схема на надпреварата.

В Палермо участие трябваше да вземе и световната №2 Симона Халеп, но тя се отказа от надпреварата. Въпреки това схемата е изключително силна и участие ще вземат едни от най-добрите тенисистки в света.

Така поставена под №1 в основната схема ще бъде световната №15 Петра Мартич. Хърватката ще започне участието си срещу Алисън ван Уйтванк. Световната №18 Маркета Вондрушова пък е поставена под №2 и тя чака квалификантка или щастлива губеща. Силната схема на турнира се допълва от световната №20 Мария Сакари, която ще започне участието си срещу Кристина Плишкова.

В схемата на турнира личат имената още на Анет Контавейт, Даяна Ястремска, Екатерина Макарова и други. Миналогодишната шампионка Жил Тайхман (Швейцария) няма да вземе участие в надпреварата.

В квалификационната част на турнира трябваше да вземе участие и Виктория Томова. За съжаление, обаче вчера българката е дала положителен тест за коронавирус и тя бе заменена от Даниела Сегуел, която вчера загуби от Марта Костюк с 1:6, 2:6.

Това ще е и първият турнир, с който ще се възобнови тенис сезонът. ATP турнирите пък трябваше да започнат на 14 август, но организаторите решиха да отменят първия турнир – този във Вашингтон заради многото случаи на заразени с коронавирус в страната. Така на практика ATP турнирите ще бъдат възобновени на 22 август, когато започва „Мастърс“ турнира в Синсинати, който тази година по изключение ще се играе в Ню Йорк.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Изтеглиха жребия в Палермо: три състезателки от топ 20 ще вземат участие Димитър Беловски
Теми:  
wta | виктория томова | даяна ястремска | коронавирус | маркета вондрушова | петра мартич | тенис турнир в палермо

Коментари





Следвайте ни в Facebook