Източник: Надал е загубил от 298-ия на тренировка и знае, че не може да спечели в Барселона

от в 12:46 на 13.04.2024
Елеонора Александрова

2024-та година започна с една от новините, които всеки тенис почитатели искаше да чуе, а именно завръщането на Рафаел Надал. Още в първия си турнир за годината, а именно този в Бризбейн, 22-кратният "мейджър" шампион стигна до четвъртфиналната фаза, където загуби от Джордан Томпсън. Контузията, която испанецът получи по време на двубоя с австралиеца се оказа по-сериозна от очакваното, което принуди бившия номер 1 да се оттегли от всички турнири след това, включително и от Аустрелиън Оупън, Индиън Уелс, Маями и Монте Карло. Въпреки че даваше заявка за завръщане, Надал все още не се чувстваше готов. Следващият турнир, в който испанецът възнамерява да играе е на родна земя, а именно в Барселона.

14-кратният шампион на Ролан Гарос изглежда готов да влезе в състезателна форма, а тренировките, които той прави, доказват неговите намерения. Испанският журналист Хосе Морон даде интересно заявление относно настройките, формата и тренировкитена знаменития си сънародник:

"Говорих с човек от организацията на турнира в Барселона и той ме информира, че сигналите около Рафа са много положителни, макар и да бе загубил по време на тренировка срещу световния номер 298, Давид Хорда. Надал знае, че не е на 100% и че няма да спечели турнира, но намерението му е да играе в Барселона. Може и това да е последният му път. Идеята му е да се играе. Последните два дни сигналите са положителни. Ако играе, ще започне във вторник."


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Източник: Надал е загубил от 298-ия на тренировка и знае, че не може да спечели в Барселона Елеонора Александрова
Теми:  
atp | барселона | интервюта | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook