Изумителен! Ван де Зандсхулп повали Рубльов и се класира за първи ATP полуфинал!

от в 20:58 на 29.10.2021
Диана Андреева

Андрей Рубльов е далеч от най-добрата си форма през последните няколко седмици, а проблемите на руснака все повече се задълбочават. Световният номер шест неочаквано напусна турнира в Москва преди няколко дни, а днес той отново разочарова своите сънародници по трибуните, допускайки загуба от квалификанта Ботик Ван Де Зандшулп в последователни сетове - 6:3 6:4.

Зандшулп за първи път привлече вниманието на тенис света към себе си по време на US Open 2021, когато не само, че достигна до четвъртфиналите, но и се оказа непреодолимо препятствие за редица топ състезатели като Каспър Рууд и Диего Шварцман. В Санкт Петербург до момента холандеца е отпуснал едва един сет, а той дойде още в пресявките.

Началните геймове изиграха решаващата роля за съдбата на първия сет, тъй като Зандшулп бе изправен пред два брейкбола още в дебютното си подаване, но въпреки това съумя да ги спаси и впоследствие на свой ред проби, за да си осигури комфортна преднина от 4:2. От там насетне квалификанта не позволи на съперника си да получи шанс за връщане на допуснатия брейк, записвайки откриващата част срещу своето име. 

Рубльов започна устремно мача, повеждайки от рано с пробив преднина, ала последваха силни минути за квалификанта, който успя да обърне резултата от 2:4 до 5:4 в своя полза. Проблемите от сервис на руснака обаче се задълбочиха, а това предостави инициативата в ръцете на неговия противник и Зандшулп отново съумя да реализира пробив, изпратил мача на сметката му.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Изумителен! Ван де Зандсхулп повали Рубльов и се класира за първи ATP полуфинал! Диана Андреева
Теми:  
андрей рубльов | ботик ван де зандшулп | санкт петербург | тенис турнир в санкт петербург

Коментари





Следвайте ни в Facebook