Извън световната ранглиста: Ник Кирьос загуби всичките си ATP точки

от в 10:56 на 19.10.2023
Калоян Соколов

Ник Кирьос вече не е част от световната ранглиста. Талантливият австралиец изигра само един мач през настоящия сезон, като отпадна в откриващия кръг на ATP 250 надпреварата в Щутгарт, отстъпвайки със 5:7 3:6 на Ийбинг Ву. Ако изключим това кратко неуспешно завръщане на някогашния номер 13, то той не играл от миналия октомври, когато се отказа преди 1/4-финалите на състезанието в Токио.

Настоящата година се превърна в истински кошмар за Кирьос, който се контузи в навечерието на Аустрелиън Оупън и премина през операция на коляното, която го извади от кортовете до началото на месец юни. Точно когато пък Кирьос изглеждаше готов да се опита да защити финала си на Уимбълдън, то последва нова травма, която този път беше в областта на китката на играещата ръка и на практика тази неактивност коства на Ник статута на професионален тенисист.

Припомняме ви, че 2022-ра беше изключително успешна за австралиеца, който най-после се оттърва от своите демони извън корта и се отдаде изцяло на тениса, а резултати не закъсняха и се класира за дебютния си финал от Шлема, като също така спечели титлата във Вашингтон и достигна до 1/4-финалите в Синсинати, Индиън Уелс, както и финалната осмица на US Open.

 Към момента 28-годишният тенисист се намира в родната си Камбера и се наслаждава на компанията на своите любими хора, а засега неговите планове са да се завърне обратно в Тура.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Извън световната ранглиста: Ник Кирьос загуби всичките си ATP точки Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook