Известен журналист нарече Джокович "егоист", Опелка отвърна с остри критики

от в 14:34 на 24.08.2022
Мирела Николова

Само ден ни дели от изтеглянето на жребия за тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ и макар че Новак Джокович все още не разполага с разрешение да влезе на територията на страната, името му продължава да фигурира в списъка с участници. По всичко изглежда, че 21-кратният "мейджър" шампион е решил да изчака до последния възможен момент, в случай че се променят здравните разпоредби в Щатите, поради което понесе сериозна доза критики от един от най-реномираните американски журналисти и същевременно най-големи свои критици Бен Ротенберг.

"Щом Джокович иска да бъде егоист и да чака до последно в ущърб на другите, това е негово право. Аз просто документирам това, защото е лудост да видиш толкова голяма звезда, която не може да влезе законно в САЩ (поради собствения си избор), да се вкопчва така отчаяно в нещо подобно", написа репортерът на New York Times.

Не след дълго последва остра реакция от страна на световния №28 Райли Опелка, който е сред най-големите защитници на легендарния сърбин, след като неведнъж се изказа публично в негова полза, заявявайки как е належащо Джокович да бъде допуснат до участие в Ню Йорк. Сега американецът отново застана в подкрепа на белградчанина, отвръщайки със следното:

"Защо да не си даде шанс и да се лиши от възможност да играе? Именно това "отчаяно вкопчване" го е отвело толкова далеч и го е направило такъв шампион, не си ли съгласен? Твоята лична омраза и мания спрямо Новак изглеждат крайно непрофесионални".

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Известен журналист нарече Джокович "егоист", Опелка отвърна с остри критики Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | us open 2022 | бен ротенберг | любопитно | новак джокович | райли опелка

Коментари





Следвайте ни в Facebook