Извънземна воля: Томова сътвори знаменит обрат и е на крачка от основната схема на РГ!

от в 19:49 на 18.05.2022
Владислав Риждов

Виктория Томова откри участието си в пресявките на Ролан Гарос по безапелационен начин, надигравайки световната номер 220 Кейти Суон в последователни сетове. Днес очакванията към първата ни ракета бяха за подобен успех, но тя бе сериозно затруднена от опитната Марина Мелникова (№200). Вики изоставаше със сет и 5:1 във втория, когато показа нечовешка воля и успя да реализира знаменит обрат, който я доближи на крачка от основната схема в Париж - 2:6 7:5 6:0.

Двубоят не започна никак добре за Томова, която инкасира брейк още в дебютния си сервис гейм, след което Мелникова се откъсна напред с 3:0. Въпреки ранното си изоставане Вики успяваше да се задържи близо до своята съперничка в резултата и дори на моменти се доближи до това да редуцира пасива си. Световната номер 200 обаче беше солидна от основната линия и наказваше всяка една неточност на българката със своя агресивен форхенд. Така Мелникова неутрализира всякакви шансове от страна на първата ни ракета, а в края я проби още веднъж, с което направи първата крачка към крайния успех.

Проблемите не подминаха Вики и във втората част. След като пропусна цели три отлични възможности да поведе още в началото на сета, 10-тата в схемата тотално се срина, което наклони още повече везните към нейната съперничка. Само за няколко минути Мелникова се озова с аванс от 4:0 и нещата в този момент не изглеждаха никак оптимистични за нашето момиче. Томова все пак върна единия от двата пробива, но веднага след това предаде още веднъж началния си удар, което позволи на руската състезателка да сервира за продължаването си напред. Въпреки сериозния си дефицит в резултата обаче Вики продължи да вярва в способностите си. Световната номер 113 вдигна интензитета в края и направи серия от пет поредни гейма, изравнявайки резултата, а в остатъка не даде нито гейм повече на съперничката си.

Родната ни представителка пренесе вдъхновения си тенис и в решаващия сет, който стартира по великолепен начин за нея. Вики напълно беше преодоляла срива от края на втората част и показа съвсем друг облик на корта, като с бързи темпове се откъсна в резултата. Първата ни ракета донякъде предреши съдбата на частта още в дебютните минути, повеждайки с 3:0, а до края бе безмилостна към 33-годишната рускиня, като записа на сметката си следващите три гейма, с което оформи впечатляващия си обрат.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Извънземна воля: Томова сътвори знаменит обрат и е на крачка от основната схема на РГ! Владислав Риждов
Теми:  
бг тенис | виктория томова | марина мелникова | обзор | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook