Жалко! Томова изигра фантастичен мач, но загуби от Свитолина

от в 18:53 на 06.02.2021
Димитър Беловски

Елина Свитолина победи изключително трудно нашата първа ракета Виктория Томова. Украинката победи Томова след 7:6(5), 6:3.

Свитолина, която е №4 в световната ранглиста тръгна силно и проби за 3:1. Вики обаче натисна и върна пробива при 4:3, а малко по-късно мача влезе в тайбрек. Томова започна ударно в тайбрека и спечели първите 5 точки. За съжаление, обаче украинката взе следващите 7 разигравания.

Устремена от силната серия, в която влезе, Свитолина проби за 1:0 във втория сет, макар и трудно, с гейм на 40. Вики съумя да пробие отново за 2:2, на украинката отново проби и излезе напред в резултата. Томова не се даде и направи мигновен рибрейк за 3:3. В следващият гейм отново световната №4 стигна до пробив, който впоследствие затвърди и резултата стана 5:3. Вики допусна още един пробив, при това на 0, а това означаваше 6:3 и победа за украинката.

По-рано в първата среща за деня Шиникова отстъпи на Даяна Ястремска с 2:6, 1:6 в мач, продължил едва 51 минути. По този начин Украйна повежда на България с 2:0 победи, а мачът на двойки на практика е без значение.

Така в събота ще играем за оставане в група I на зона Европа/Африка, като нашият противник ще бъде Естония или Австрия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жалко! Томова изигра фантастичен мач, но загуби от Свитолина Димитър Беловски
Теми:  
виктория томова | елина свитолина | фед къп

Коментари





Следвайте ни в Facebook