"Желая на Андрей да се върне, колкото се може по-скоро" - Бублик със силни думи за случая в Дубай

от в 21:06 на 01.03.2024
Елеонора Александрова

Дисквалификацията на Андрей Рубльов в днешния полуфинален двубой в Дубай срещу Александър Бублик разтърси света на тениса, като повод за неблагоприятния край за световния номер 5 бяха обидни епитети от него спрямо страничен съдия при резултат 6:7(4), 7:6(5), 6:5 за представителя на Казахстан и супервайзорът на турнира прие оплакванията на обидения.

Финалистът в турнира даде своето мнение по казуса. Той застана изцяло на страната на руснака, като даде кредит на опонента си по време на самия двубой: 

"С цялото ми уважение, но това не е много за говорене. Беше страхотен мач и двамата заслужавахме да го спечелим. Публиката ни подкрепяше. Ние можехме да изиграем една от най-добрите срещи, които някога сме играли един срещу друг и то на пълен корт в Дубай. Така че е жалко, че мачът приключи по такъв начин. Желая на Андрей да се завърне колкото се може по-скоро, защото имаме Мастърс турнири пред себе си."

Впоследствие световният номер 23 добави няколко думи и за ролята си по време на самата дисквалификация:

"Казах няколко думи на Андрей, както и споделих моето мнение за случилото се на ръководителя на турнира. Не помогна, не проработи. Поне бях честен с двамата, но решението на супервайзорът беше окончателно. Ние не можем да променим нищо. Това са правилата, това е процедурата. Смятам, че няма смисъл да говорим повече по тази тема."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Желая на Андрей да се върне, колкото се може по-скоро" - Бублик със силни думи за случая в Дубай Елеонора Александрова
Теми:  
александър бублик

Коментари





Следвайте ни в Facebook