Женева: Шампионът откри участието си с лесен успех; финалистът е аут

от в 00:11 на 19.05.2022
Мартин Петков

Каспър Рууд изглеждаше като едно от разочарованията на клей сезона предвид високите към него очаквания, но с достигането си до полуфиналите на Мастърса в Рим, където преклони глава срещу бъдещия шампион Новак Джокович, загатна, че е на правилния път към възвръщането на силната си върху землената настилка форма. Норвежецът през днешния ден стартира кампанията си на турнира в Женева, където е действащ шампион и му се явява последна подготовка преди старта на Ролан Гарос, а жребият му отреди във втори кръг да срещне екстравагантния французин Беноа Пер. Двубоят се разви наглед рутинно за световния номер 8, който неимоверно поддържаше контрол над случващото се в голяма част от времето и закономерно след 56 минути на корта триумфира с 6:3 6:1. В четвъртфиналите за шампиона предстои да срещне Танаси Кокинакис.

Началото се оказа неочаквано трудно за представителя на топ 10, който инкасира ранен пробив, но отговори подобаващо с рибрейк и възстанови паритета. Рууд впоследствие покачи значително нивото си на ретур, като притискаше неспирно французина и логично стигна до пробив, който му донесе откриващия сет.

Норвежецът наложи доминацията си още по-гласно при старта на втората част и едва четвърт час след нейното начало водеше с 4:0. В оставащите минути интригата видимо липсваше, а Пер се бе примирил с поражението, което позволи на шампиона безпроблемно да се поздрави с победата.

В последен двубой от програмата за днешния ден на корта се изправиха Денис Шаповалов, който е подгласник от миналогодишното издание, и Иля Ивашка. Канадецът отново напомни за себе си през миналата седмица, след като надви Рафаел Надал в Рим, ала днес беше далеч от показаното срещу Матадора и загуби от световния номер 50 след 4:6 7:6(2) 3:6. За представителя на Беларус предстои да срещне Жоао Соуса в сблъсък за място на полуфиналите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Женева: Шампионът откри участието си с лесен успех; финалистът е аут Мартин Петков
Теми:  
atp | беноа пер | денис шаповалов | женева | Иля Ивашка | каспър рууд

Коментари





Следвайте ни в Facebook