Йон Цириак: Тенисът ще се справи и след отказването на Федерер и Надал

от в 14:22 на 12.05.2019
Калоян Пламенов

Собственикът на силния турнир в Мадрид Йон Цириак е на мнение, че тенисът ще може да се справи и след отказването на Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Напоследък се задават все по-често въпросите какво ще стане със спорта и дали ще се загуби част от интереса към него, след като големи звезди като гореспоменатите двама решат да сложат край на техните кариери. Маестрото наближава 40-те, а пък Матадора е с няколко години по-млад от него, но е преследван постоянно от контузии.

"Рафаел Надал е световна спортна звезда, а не просто тенисист или просто испански спортист. Винаги съм се възхищавал от начина по който се държи и колко здраво е стъпил на земята", коментира Цириак пред "Ел Паис".

"Той не прави щуротии, никога не съм го виждал дори да плаче. Никога не съм го виждал и да се оплаква. Той е наистина голям шампион. Федерер също е огромно име, няма съмнение в това нещо. Тенисът е спорт, но спортът е бизнес в днешно време. Да не го забравяме".

"Според мен когато тези двамата сложат край на своите кариери тенисът ще продължи да бъде в добро състояние и ще се справи с тяхната липса. И преди големи звезди са се отказвали, а на техните места идват други големи имена". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Йон Цириак: Тенисът ще се справи и след отказването на Федерер и Надал Калоян Пламенов
Теми:  
йон цириак | рафаел надал | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook