Йон Циряк за наказанието на Халеп: Убиха кариерата ѝ, дължат ѝ милиони обезщетение

от в 13:05 на 29.06.2023
Мирела Николова

В края на миналата година Симона Халеп съобщи, че в една от пробите ѝ за допинг е открито наличие на забраненото вещество роксадустат, поради което състезателните ѝ права бяха спрени. Румънката обаче бе категорична, че никога не е приемала забранени субстанции и веднага обжалва наказанието си, но ITIA три пъти отложиха изслушването ѝ и то до ден днешен не се е състояло. Междувременно, преди месец бившата №1 получи ново обвинение за нарушение на антидопинговите правила, за което тя отново отрича.

Халеп нееднократно публично критикува работата на институциите, водещи разследването по случая, който към момент изглежда далеч от своя край. Самата тя заяви, че по този начин те убиват не само репутацията ѝ, но и кариерата ѝ заради всички точки и позиции в ранглистата, които губи, докато очаква изслушването си пред независим трибунал. 

Румънката получи подкрепа от своя сънародник - милиардерът Йон Циряк, който през вчерашния ден даде интервю пред румънски медии, в което бе категоричен, че Халеп трябва да потърси обезщетение за всички вреди, които са ѝ били нанесени в хода на целия процес.

"Моето мнение е, че те сложиха край на кариерата на Симона и трябва да платят за това. Някой трябва да си понесе отговорността. Колко би могла да поиска Халеп? 100 милиона? Или 200? Има някой, който е виновен за ситуацията и който ѝ дължи обезщетение. Тъжно е какво се случва с нея. Не го обвързвам с произхода ни или нещо подобно. Преди 80 години баща ми ме научи на едно - когато някой ти удари шамар, ако ти не му отговориш, значи си на колене и си позволил да те третират като слуга", каза още Циряк.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Йон Циряк за наказанието на Халеп: Убиха кариерата ѝ, дължат ѝ милиони обезщетение Мирела Николова
Теми:  
wta | интервю | йон циряк | любопитно | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook