Жребият на българките за Откритото първенство на Австралия

от в 08:46 на 13.01.2020
Максим Енчев
Излезе жребият за квалификациите на Откритото първенство на Австралия. Три българки ще участват в схемата на пресявките и ще трябва да преминат през три мача, за да влязат в основната схема на турнира.

Първата ракета на България - Виктория Томова, изтегли сравнително лесен жребий. В първи кръг тя ще играе срещу индийската тенисистка Анкита Райна (174-та в света). Между тях има един мач, спечелен от Райна в 3 сета, но този мач се е играл преди около 6 години. Потенциален втори кръг Томова има с румънката Никулеску, а за влизане в основната схема Вики може да се изправи срещу Далила Якупович, Деница Алертова  или Стефани Фьогеле.

Изабелла Шиникова пък извади много труден жребий за тазгодишния Australian Open, като в първи кръг тя ще играе срещу младата Мая Чвалинска (216-та в света). В евентуален втори кръг я чакат Марта Костюк или Наталия Вилхянцева, а за влизане в схемата Белла може да срещне еднa измежду Кая Юван и Робин Андерсън.

Третата българка - Елица Костова, също има нелек жребий. В първи кръг тя среща Хариет Дарт (171-ва в света). Във втори кръг ще се изправи евентуално срещу Никол Гибс или Кристина Буска, а в евентуален трети - срещу Уитни Осюгуе, Гато Монтиконе или Мартина Ди Джузепе.

Квалификациите започват утре, желаем успех на нашите момичета!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият на българките за Откритото първенство на Австралия Максим Енчев

Коментари





Следвайте ни в Facebook