Жребият на двойки в Монте Карло: Григор и Корда започват срещу многократни шампиони от Шлема

от в 12:17 на 06.04.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров откри новия сезон, партнирайки си със Себастиан Корда в Бризбейн, а двамата показаха отлична сработеност и записаха две победи, за да достигнат до 1/4-финалите, след което решиха да се откажат от турнира. Сега Димитров и Корда отново са решили да обединят сили, включвайки се в основната схема на Мастърса в Монте Карло, а тепърва предстои да разберем дали просто планират да направят една тренировка повече в игрови условия за адаптация към червената настилка.

Жребият не беше никак благосклонен към състезатели на сингъл, които още в първия кръг ще премерят сили с Марсело Аревало и Мате Павич, които имат изключително сериозни успехи в двойковите игри. Аревало е бивш шампион от Ролан Гарос, като може да се похвали с 10 титли в ATP Тура, докато Павич е триумфирал на останалите 3 надпревари в Шлема и освен това е златен олимпийски медалист от Токио.

Ако българо-американският тандем все пак постигне изненадващ успех, то нещата за тях ще станат още по-сложни във втория кръг, където би ги очаквала среща с топ поставените Рохан Бопана и Матю Ебдън, които в момента си поделят водачеството в световната ранглиста и през този сезон триумфираха на Аустрелиън Оупън и Мастърса в Маями.

Любопитна подробност е, че тази година в турнира ще видим голяма част от звездите на сингъл да мерят сили с най-добрите двойки в света, като в основната схема при дуетите можем да намерим имената на Даниил Медведев, Андрей Рубльов, Карен Хачанов, Яник Синер, Холгер Руне, Александър Бублик, Уго Юмбер и Тейлър Фриц.

Ето я и пълната схема на двойки в Монте Карло:


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Жребият на двойки в Монте Карло: Григор и Корда започват срещу многократни шампиони от Шлема Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | жребий | монте карло | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook