Жребият в Бад Хомбург: Томова излиза още днес срещу 1/2-финалистка от Уимбълдън (програма)

от в 07:16 на 23.06.2024
Калоян Соколов

Виктория Томова вчера откри сезона си на трева с категоричен успех за под час срещу винаги непредсказуемата Тейлър Таунзенд. Първата ни ракета при дами отпусна само три гейма на бившата 1/8-финалистка от US Open и по този начин се класира за основната схема на WTA 500 надпреварата в Бад Хомбург. Жребият пък наглед беше благосклонен към Вики, защото я противопостави на 36-годишната ветеранка Татяна Мария, която се намира със само 7 места пред родната ни представителка в световната ранглиста (номер 56) и освен това завърши клей сезона с 3 поредни загуби.

3-кратната WTA шампионка обаче е вероятно единствената останала истинска специалистка на тревни кортове в WTA Тура и преди две години достигна до 1/2-финалите на Уимбълдън. Ветеранката играе единствено слайс от бекхенд страната и обича да се изявява в близост до мрежата, разполагайки с отлични волета, а това е една смъртоносна комбинация на зелените кортове.

Трябва обаче да отчетем обстоятелството, че Томова надигра германката с разгромното 6:0 6:1 в 1/8-финалите на WTA 250 турнира в Хобарт, който се проведе през този януари, а букмейкърите дават абсолютно изравнени шансове на двете състезателки, които ще бъдат още днес на корта, изправяйки се една срещу друга в трета среща за деня на централния корт (начало около 16:00 часа българско време).

Програмата за централния корт в Бад Хомбург (неделя)

1. Даяна Ястремска - Мира Андреева (започват не преди 13:00 часа)

2. Паула Бадоса - Аранча Рус

3. Виктория Томова - Татяна Мария

4. Ема Наваро  Жаклин Кристиан

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Жребият в Бад Хомбург: Томова излиза още днес срещу 1/2-финалистка от Уимбълдън (програма) Калоян Соколов
Теми:  
wta | бад хомбург | бгтенис | виктория томова | жребий | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook