Жребият в Куинс: Григор стартира срещу шампиона от София; в една половина е с Алкарас

от в 15:15 на 15.06.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров е пропускал турнира в Куинс само веднъж от 2009-та насам и няма да сбъркаме, ако кажем, че това е една от любимите му надпревари в Тура. Шампионът от 2014-та година определено ще има сериозни амбиции за тазгодишното си участие в надпреварата, имайки предвид страхотната форма, в която се намира и качествата му при играта на тревна настилка, като неслучайно Каспър Рууд и Хуберт Хуркач определиха Григор за една от най-големите заплахи за сезона на трева.

Жребият в Куинс обаче не беше никак благосклонен към третия поставен, който попадна в горната половина и ще трябва да премине през редица първокласни тревни специалисти, за да достигне до спора за трофея. Откриващото препятствие пред българина е Адриан Манарино, който може да се похвали с цели 5 финала на тревни кортове и общо 2 титли в ATP Тура на най-старото тенис покритие.

При евентуално достигане до 1/8-финалите, то Димитров ще трябва да премери сили с един измежду Карен Хачанов и Себастиан Корда, който преди броени часове се класира за финала в Хертогенбош и през миналата година се самопровъзгласи за един от претендтите за титлата на Уимбълдън (отпадна в първия кръг). Любопитното е, че Корда и Хачанов изиграха епичен 1/8-финален сблъсък именно на "свещената трева" през 2021-ва, когато руснакът се поздрави с победата в 5 сета.

Положителното е, че първата ни ракета има страхотен баланс срещу Манарино (5:0) и Хачанов (4:0), докато с младия американец са си разменили по един успех, но нашият сънародник е надигравал всеки един от тези съперници през настоящия сезон.

В 1/4-финалите пък нашият сънародник би могъл да премери сили с Уго Юмбер, който в момента спори за място във финала на надпреварата в Хертогенбош с Алекс Де Минор, а любопитното е, че именно французинът надигра нашия сънародник в спора за трофея в Марсилия през месец февруари, а освен това Юмбер е бивш шампион в Хале и обожава тревната настилка.

В тази половина място намери и миналогодишния шампион Карлос Алкарас, който отстрани Григор през миналата година на 1/4-финалите в Куинс, само че нашата първа ракета надви действащия носител на трофея от Ролан Гарос при последните им 2 срещи, като световният номер 2 призна как Димитров го е накарал да се чувства все едно е на 13 години по време на мача им в Маями.

Долната половина на схемата е не по-малко интересна, тъй като там още във втори кръг можем да станем свидетели на сблъсък между 4-кратния шампион Анди Мъри и младата звезда Холгер Руне, а в тази четвъртина са още Милош Раонич и Тейлър Фриц.

В тази част от схемата място намери и втория поставен Алекс Де Минор, който на старта ще бъде сериозно тестван от Лоренцо Музети, а в 1/4-финалите можем да видим зрелищна битка между австралиеца и Бен Шелтън.

Пълен жребий за ATP 500 турнира в Куинс:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият в Куинс: Григор стартира срещу шампиона от София; в една половина е с Алкарас Калоян Соколов
Теми:  
atp | адриан манарино | бгтенис | григор димитров | жребий | карлос алкарас | куинс

Коментари





Следвайте ни в Facebook