Жребият в Монте Карло: Григор започва срещу сензация от Чаланджър Тура; Руне и Синер го чакат

от в 18:02 на 05.04.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров ще открие участието си на Мастърса в Монте Карло, изправяйки се срещу местния представител Валентин Вашеро. 25-годишният тенисист попадна с помощта на "уайлд кард" в основната схема, но определено заслужава този шанс, защото през този сезон спечели 3 от 4-те си титли на ниво Чаланджър и прогресира с близо 140 позиции до рекордното си 141-во място в класацията на ATP, а това ще бъде първи сблъсък за него с тенисист от топ 10 на света.

Българинът попадна в долната половина на схемата и евентуална негова победа би означавала, че във втори кръг го очака среща с Миомир Кецманович или Матео Беретини. Сърбинът в момента се намира в серия от 4 поредни загуби и определено бившият финалист от Уимбълдън изглежда като далеч по-тежкото изпитание, но все пак не бива да забравяме, че Беретини едва онзи ден записа първата си победа в Тура от 6 месеца насам и тепърва се завръща от контузия, а освен това Григор вече го е побеждавал в Монте Карло през вече сравнително далечната 2019-та година, само че впоследствие италианецът си отмъсти на турнира във Виена.

Първият поставен на пътя на родния ни представител ще бъде един измежду Александър Бублик и Холгер Руне, като е далеч по-вероятно това да бъде датчанина, който през миналата година достигна до финала, имайки предвид, че Бублик ненавижда червената настилка. За последно Димитров и Руне се сблъскаха по-рано тази година в Бризбейн, когато българинът надви младока с лекота, а освен това Руне изглеждаше в много лоша форма на надпреварата в Маями, където спечели само 2 гейма в двубоя си от втория кръг срещу Фабиан Марожан.

На четвъртфиналите пък първата ни ракета би могъл да вземе реванш от Яник Синер за поражението, което световният номер две му нанесе на финала в Маями, а в тази половина попаднаха още състезатели от ранга на Даниил Медведев, Александър Зверев и 2-кратния шампион - Стефанос Циципас.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Жребият в Монте Карло: Григор започва срещу сензация от Чаланджър Тура; Руне и Синер го чакат Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | жребий | монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook