Жребият в Ротердам: Григор стартира срещу квалифкант; в една половина е с шампиона

от в 20:28 на 10.02.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров демонстрира отлична форма в началото на новия сезон и единствените му две поражения досега са от финалистите на Аустрелиън Оупън - Новак Джокович и Стефанос Циципас. По план, то първата ни ракета трябваше да се завърне на корта още през тази седмица за ATP 250 турнира в Монпелие, но предпочете да заложи на тренировките и да изчака до следващия понеделник, когато ще се включи в основната схема на ATP 500 състезанието в Ротердам. Григор пази отлични спомени от състезанието, тъй като именно там записа първата си победа в ATP Тура през 2009-а година, а девет сезона по-късно достигна и до финала, където беше спрян от Роджър Федерер.

Тазгодишното издание на турнира пък обещава да бъде изключително силно, защото в него ще участват цели петима членове на топ 10 и Димитров остана в графата на непоставените. Все пак жребият беше сравнително благосклонен към първата ни ракета, защото на старта го противопостави на квалификант, докато във втори кръг той ще срещне един измежду Хуберт Хуркач и Роберто Баутиста Агут, срещу които има общ баланс от 7:1 победи.

В четвъртфиналите пък най-вероятен опонент за хасковлията се очертава да бъде бившият шампион Андрей Рубльов, когото Гришо надигра при последния им сблъсък във Виена, а в същата половина са още доскорошният номер едно Даниил Медведев и миналогодишния шампион Феликс Оже-Алиасим.

Горната част на схемата също ще ни дари с множество първокласни двубои, като топ поставеният Стефанос Циципас би могъл още във втори кръг да срещне Яник Синер, което ще бъде повторение на петсетовата им битка на Аустрелиън Оупън, в която победата беше за световния номер три.

Ако гъркът премине успешно през двукратния шампион от София, то впоследствие е възможно да премери сили с някого измежду Пабло Кареньо Буста и трикратния "мейджър" носител Стан Вавринка, докато Холгер Руне би могъл да го чака на полуфиналите. Преди това обаче младият датчанин ще трябва да се справи със съпротивата на Александър Зверев, който постепенно започва да намира оптималната си форма.

Ето и пълната схема за турнира в Ротердам:


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Жребият в Ротердам: Григор стартира срещу квалифкант; в една половина е с шампиона Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | жребий | ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook