Жребият в Торонто: Григор открива срещу Мастърс шампион, в една осмина е с Циципас

от в 09:53 на 05.08.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров откри сезона на твърди кортове по най-добрия възможен начин, като тази нощ ще излезе в опит да се класира за финала на надпреварата във Вашингтон. Най-добрият български тенисист пък няма да има никакво време за почивка след края на надпреварата в столицата на САЩ, защото веднага ще трябва да замине за Канада, където в понеделник ще стартира Мастърса в Торонто.

Традиционно този турнир не е сред любимите на хасковлията, който има само една победа в последните си четири срещи на канадска земя, но все пак той е бивш 1/2-финалист в състезанието, а освен това се намира в отлична форма.

Жребият за тазгодишната надпревара отреди Димитров да попадне в горната половина на схемата, а негов откриващ съперник ще бъде Борна Чорич. Шампионът от Синсинати също изглежда в отлична кондиция, тъй като през настоящата седмица достига до финалната четворка в Лос Кабос. Трябва обаче да отчетем обстоятелството, че 14-ият поставен беше в серия от четири поредни загуби преди изявите си в Мексико, а освен това родният ни представител го надигра в три категорични сета при единствения им досегашен мач, който се състоя на миналия Ролан Гарос.

Ако Григор преодолее съпротивата на Чорич, то във втори кръг вероятно ще го очаква сблъсък със Себастиан Корда, защото талантливия американец открива състезанието със среща с Томас Мартин Ечевери, чиято предпочитана настилка определено е клеят. Припомняме ви, че Корда отстрани нашия сънародник на турнира във Вашингтон през 2022-ра, само че американецът имаше сериозни здравословни проблеми от началото на сезона и в последните си две турнирни изяви допуска сензационни поражения от съответно Иржи Весели и Александър Шевченко.

Стефанос Циципас пък изглежда като най-реалната възможност за съперник на Димитров в 1/8-финалната фаза, а както знаем, то гъркът е един от най-неудобните опоненти за родния ни представител, държейки рекорд от 6:1 победи срещу него. В същата четвъртина място намери още Яник Синер, който изглежда като най-вероятен съперник за Григор в четвъртфиналите. 

Длъжни сме да отбележим и завръщането в игра на шампиона от Уимбълдън, а именно Карлос Алкарас, който повежда в схемата и още на старта можем да станем свидетели на младежки дерби между него и Бен Шелтън. Първият поставен по пътя на световния номер едно е Хуберт Хуркач, а на четвъртфиналите можем да станем свидетели на ново супершоу между Алкарас и Руне.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Жребият в Торонто: Григор открива срещу Мастърс шампион, в една осмина е с Циципас Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | жребий | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook