Жребият във Виена: Григор започва с най-добрия азиатец; сензацията Махач чака във 2-ри кръг

от в 14:02 на 19.10.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров днес ще изиграе своя полуфинал на ATP 250 надпреварата в Стокхолм, но време за почивка няма да има и още от другия понеделник за него предстои да започне участието си на ATP 500 състезанието във Виена, където българинът ще бъде поставен под номер три.

Жребият за турнира беше изтеглен преди броени минути, като стана ясно, че Димитров ще премери сили за пръв път в кариерата си с най-добрия китайски тенисист - Жижен Жанг.

Азиатецът към момента се намира под номер 46 в световната ранглиста и през този сезон достигна до своя дебютен ATP финал, записвайки победи над играчи от ранга на Тейлър Фриц, Каспър Рууд и Даниил Медведев през последните 12 месеца, за да достигне до 31-вата позиция в света през този май, когато прогресира до 1/4-финалите на Мастърса в Рим.

Към момента обаче Жанг е в серия от 4 поредни загуби и е спечелил само един от тези двубои, така че несъмнено първата ни ракета ще бъде твърд фаворит в предстоящата среща.

Във втория кръг пък можем да станем свидетели на мач между световния номер 10 и голямата сензация от Мастърса в Шанхай, а именно Томаш Махач, който прекъсна серията от 12 поредни на Карлос Алкарас и в момента играе феноменален тенис. Досега Димитров никога не се е изправял срещу чеха, който преди това ще трябва да надиграе Фабиан Марожан.

Първият поставен на пътя на Григор е полуфиналистът от US Open - Джак Дрейпър, който попадна в една осмина със славните ветерани кей Нишикори и Доминик Тийм, за когото това ще бъде последен прифесионален турнир в кариерата.

В тази горна половина е и топ поставеният Александър Зверев, който може да се изправи срещу нашия сънародник в 1/2-финалите, а преди това световният номер 3 ще трябва да надиграе един измежду Лоренцо Музети и Гаел Монфис.

Долната половина пък е предвождана от Алекс Де Минор, който още в първия кръг ще има тежката задача да премери сили с Ян-Ленард Щруф, а в тази четвъртина са още талантливия Флавио Коболи и шампиона от Мастърса в Монреал - Алексей Попирин.

В тази част на схемата са още американците Франсис Тиафо и Томи Пол, които все още имат теоритични шансове за класиране на ATP финалите, като те биха могли да се сблъсъкат в 1/4-финалите.

Пълен жребий за ATP 500 турнира във Виена


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Жребият във Виена: Григор започва с най-добрия азиатец; сензацията Махач чака във 2-ри кръг Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | виена | григор димитров | жребий

Коментари





Следвайте ни в Facebook