Жребият за US Open при дамите! Страхотни сблъсъци още на старта!

от в 20:23 на 26.08.2021
Георги Евстатиев

Тазгодишният US Open почти започна и днес беше изтеглен така дългоочаквания жребий при дамите. Миналогодишната шампионка Наоми Осака попадна в една четвъртина с Анжелик Кербер, а световната №1 Ашли Барти я очаква евентуален четвъртфинал с Белинда Бенчич. Преди това обаче пътят за фаворитките е дълъг и е по-добре да навлезем по-надълбоко в схемата.

Съперничка на Барти ще бъде рускинята Вера Звонарьова. Първата поставена на пътя на австралийката е Вероника Кудерметова, а на 1/8-финалите възможните опции за нея са Дженифър Брейди и Каролина Мухова. Златната олимпийска медалистка Белинда Бенчич ще се изправи срещу Аранча Рус, а  поставена състезателка може да срещне в трети кръг в лицето на  Джесика Пегула.

Наоми Осака ще има тежката задача да преодолее Мари Боузкова, а нататък далеч не става по-лесно за японката, като евентуален противник в трети кръг е представителката на Казахстан Юлия Путинцева, а в следващата фаза я очакват тенисистки като Коко Гоф, Мадисън Кийс, Слоун Стивънс и Анжелик Кербер. В нейната четвъртина са още Симона Халеп и Елина Свитолина, като за румънката жребият не бе никак благосклонен и я изправи срещу шампионката от Монреал Камила Джорджи.

Втората поставена Арина Сабаленка започва със сръбкинята Нина Стоянович. Първи по-сериозен съперник я очаква в трети кръг, където би могла да премери сили с Даниел Колинс, а в следващия етап възможен опонент е белгийката Елизе Мертенс. В същата част на схемата са още Гарбине Мугуруса, която ще се изправи срещу Дона Векич, както и Виктория Азаренка и Барбора Крейчикова.

Най-интересни двойки в първия кръг:

1. Ашли Барти - Вера Звонарьова

2. Саманта Стоусър - Анет Контавейт

3. Белинда Бенчич - Аранча Рус

4. Камила Джорджи - Симона Халеп

5. Анжелик Кербер - Даяна Ястремска

6. Мадисън Кийс - Слоун Стивънс

7. Наоми Осака - Мари Боузкова

8. Дона Векич - Гарбине Мугуруса

 

Ето и пълната схема при жените за US Open:

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Жребият за US Open при дамите! Страхотни сблъсъци още на старта! Георги Евстатиев
Теми:  
us open

Коментари





Следвайте ни в Facebook